KOŠARKA

Turistička zajednica plaćala aviokarte iako je Bosna na mečeve putovala autobusom?

U martu izdvojene 5.134 KM za kupovinu aviokarti Bosna-Royalu kao podrška za učešće u regionalnom takmičenju

Nova previranja u klubu: Bosni uskraćen nastup u regionalnom takmičenju iduće sezone

Piše: Avaz Sport

22.9.2018

U sjeni obračuna aktuelnog i bivšeg rukovodstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo, u javnosti je prilično nezapaženo prošao jedan od dokumenata koji je ugledao svjetlost dana, u vezi s Košarkaškim klubom Bosna-Royal i finansijskom podrškom ovom klubu.

Kako piše na spomenutom dokumentu Turističke zajednice, riječ je o odluci od 5. marta ove godine o podršci Košarkaškom klubu Bosna-Royal u takmičenju u ABA 2 ligi, i to u iznosu od 5.134 KM.

Plaćeno agenciji 

- Turistička zajednica Kantona Sarajevo podržat će Košarkaški klub Bosna-Royal u takmičenju ABA 2 lige za kupovinu aviokarti u iznosu od 5.134 KM - piše u odluci koju je potpisao tadašnji predsjednik Turističke zajednice Nermin Muzur.

Navedeno je da će se sredstva uplatiti na račun turističke agencije “City Travel” po ispostavljanju fakture i da će teretiti poziciju rashoda “Sufinansiranje projekata značajnih za razvoj turizma - projekti iz oblasti kulture, sporta, obrazovanja i slično” finansijskog plana Turističke zajednice.

Na prvi pogled, ništa u ovome nije previše sporno, ali bolje upućenima u zbivanja u KK Bosna-Royal i njegov takmičarski raspored upast će u oči da Turistička zajednica izdvaja novac “za kupovinu aviokarti u takmičenju ABA 2 lige “, iako sarajevski klub prošle sezone ni na jedno gostovanje u ABA 2 nije putovao avionom?!

Bivši direktor TZ-a Muzur potpisao odluku

Da su sva putovanja organizirana autobusom, potvrdio nam je jedan član Bosne, koji, međutim, zbog previranja u klubu, odnosno nejasnoća u vezi s ostavkama članova Upravnog odbora, sazivanja sjednice Skupštine, ali i finansijske situacije (klubu je zbog dugovanja uskraćeno pravo nastupa u ABA 2 ligi iduće sezone), nije želio da mu spominjemo ime.

Saradnja s GRAS-om

- Odgovorno tvrdim da je u prošloj sezoni na gostovanja u ABA ligi ekipa putovala autobusom, i to GRAS-ovim, jer je klub s GRAS-om imao dogovor o saradnji - rekao nam je naš sagovornik.

Stoga ostaje nejasno kakve su i čije karte plaćane novcem Turističke zajednice Kantona Sarajevo, čiji je tadašnji predsjednik Muzur bio i potpredsjednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba Royal.

Muzur: Bio i predsjednik Turističke zajednice i potpredsjednik KK Royal

Bosnino ime, Royalovi računi

Košarkaški klub Royal nosilac je takmičarskih prava, njegova registracija validna je u Košarkaškom savezu BiH i Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA), preko njegovih računa vrši se finansijsko poslovanje...

Od Bosne su ostali samo ime i grb koji su, u skladu sa sporazumom, ustupljeni na korištenje KK Royal.

Iako na papiru Bosna ima vlastite i Upravni odbor i Skupštinu, sve odluke u KK Bosna-Royal donose ovlaštene osobe Royala. Predsjednik KK Royal je Harun Mahmutović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.