HUMANOST NA DJELU

Teletović na druženju s Anelom Sejdićem, čovjekom koji je kupio dres na aukciji za malenu Dalal

Prati njeno liječenje i raduje se svakoj pozitivnoj informaciji

Facebook

Avaz Sport

15.10.2018

Mirza Teletović, nekadašnji kapiten košarkaške selekcije BiH, jučer je proveo vrijeme družeći se s Anelom Sejdićem. Anel Sejdić je, naime, čovjek koji je uplatio 2.600 KM na aukciji za malenu Dalal, licitirajući za potpisan dres Mirze Teletovića, koji mu je obećao lično uručiti dres kada se Anel pojavi u BiH, s obzirom na to da živi i radi u Austriji. 

- Vidite ovog čovjeka koji stoji pored mene i s mojim dresom? Njegovo ime je Anel Sejdić! Običan je momak iz Bijeljine koji živi u Austriji. Ima porodicu, suprugu, djecu i živi običnim porodičnim životom. Radi i prehranjuje svoju porodicu, pomaže roditeljima koliko može, a uz sve to je i jedan veliki humanitarac i čovjek. Prije nekoliko mjeseci na aukciju sam stavio svoj dres s potpisom da bismo pomogli maloj lavici ''Za Dalal''. Obećao sam da ću čovjeku koji najviše ponudi novca za moj dres lično stisnuti ruku i zahvaliti mu, a jučer sam to uradio. Ponosan sam što među nama ima ljudi kao što su Anel i njegova porodica. Zajedno smo preveli više od sat i smijali se i družili kao da se znamo godinama. Anel je za našu malu lavicu Dalal, koja se i dalje liječi, uplatio 2.600 KM i otkrio mi da mu je, uprkos činjenici što je čovjek koji živi od svoje plaće, osnovni motiv bio pomoći koliko je to u njegovoj moći. Anele, hvala ti što si čovjek i sretan sam što sam te upoznao - napisao je bh. košarkaš na Facebooku. 

Skromni Anel Sejdić nam je ukratko ispričao kako je želio pomoći te da je veliki kolekcionar dresova naših košarkaških i fudbalskih reprezentativaca.

Na konstataciju da je uplatio zaista veliki iznos, dodao je kako su njegova porodica i on odlučili pomoći maloj Dalal i da uopće nisu razmišljali o iznosu.

- Drago mi je ako je uplata pomogla našoj Dalal. Pratim njeno liječenje i radujem se svakoj pozitivnoj informaciji. I ranije sam se uključivao u humanitarne akcije, a kada je Mirza objavio video i rekao da će on lično uručiti svoj dres, odlučio sam licitirati i, hvala Bogu, sve je prošlo u najboljem redu. Čekali smo neko vrijeme na upoznavanje, ali nije mi žao, jer me Mirza oduševio svojom skromnošću i dobrotom, a najvažnije od svega jeste da smo zajedno dali mali doprinos za liječenje naše Dalal - kazao je Sejdić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.