KOŠARKA

Nurkićev Portland razbio Minesotu, Džanan Musa se vratio u postavu Bruklina

Utakmicu večeri odigrali su Milvoki i Sakramento, gdje su obje ekipe ubacile preko stotinu poena

Arhiv

Avaz Sport

5.11.2018

Portland našeg Jusufa Nurkića "razbio" je Minesotu u svom Rouz gardenu rezultatom 111:81. Domaćin je već u drugoj četvrtini uspio slomiti otpor neraspoložene Minesote. Jusuf Nurkić predvodio je svoju ekipu sa 19 ubačenih poena, uz 12 skokova i jednu blokadu, dok je u ekipi Minesote najefikasniji bio Karl-Entoni Tauns (Karl-Anthony Towns) sa 23 poena i pet skokova.

Bruklin Netsi su na povratku našeg Džanana Muse slavili visoku pobjedu na domaćem terenu protiv Filadelfije rezultatom 122:97. Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Keris Levert (Caris LeVert) sa 20 ubačenih poena, dok je Džanan Musa ubacio 4 poena za 3 minute provedene na parketu.

Utakmicu večeri odigrali su Milvoki i Sakramento, gdje su obje ekipe ubacile više od stotinu poena, a na kraju je slavila ekipa iz Mineapolisa sa 144:109. Ekipu Baksa predvodio je Janis Antetekumpo (Giannis Antetekoumpo), koji je ubilježio i tripl-dabl učinak sa 26 poena, 15 skokova i 11 asistencija.

U posljednjoj utakmici večeri Toronto je savladao Lejkerse sa 121:107 i tako zadržali status najjefikasnije ekipe u istočnoj konferenciji. Kanadsku ekipu predvodio je Serž Ibaka sa 34 poena i 10 skokova, dok je Kajl Kuzma (Kyle) predvodio Lejkerse.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.