REPREZENTACIJA

Bosnić: Imamo vrlo dobru energiju i zadovoljan sam prikazanom borbenošću na treningu

Atmosfera na terenu bila na zavidnom nivou

Zenica: Košarkaši BiH jutros odradili četvrti trening. D. Jurišić

D.J.

27.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je u zeničkoj areni "Husejin Smajlović" održala četvrti trening u sklopu priprema za naredne kvalifikacione utakmice s Bugarskom i Finskom. 

Atmosfera na C terenu je bila na zavidnom nivou, a selektor Vedran Bosnić je u izjavi za "Dnevni avaz" istakao da je 13 igrača na treningu, dok su Obrad Tomić i Kenan Kamenjaš manje povrijeđeni. 

- Od ovih 15 igrača sutra će u autobusu za Bugarsku biti 12 igrača, još ćemo vidjeti ko putuje. Trojica ostaju ovdje i priključit će nam se na treninzima kad se vratimo u Zenicu. Imali smo dva kvalitetna treninga i jedan individualni, zadovoljan sam ovim što sam vidio, ali, naravno, treba nam mnogo više vremena da bismo se uigrali za ozbiljnije stvari. Imamo vrlo dobru energiju, momci dobro rade i zadovoljan sam pristupom i prikazanom borbenošću na treningu – rekao je Bosnić i dodao na kraju da naša reprezentacija u zeničkoj dvorani ima sjajne uvjete za rad.

''Hvala Zenici i svima, imamo dobru podršku i naše je sada samo da radimo. Ovi momci nisu posebno niti zahtjevni. Bitno nam je da imamo dvoranu za trening i dobar hotel u kojem ćemo jesti i odmarati se'', zaključio je Bosnić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.