KOŠARKA

Portland stigao do treće uzastopne pobjede, Nurkić ubacio 18 poena

42 poena Hardena u porazu Hjustona

Mekolum: Najefikasniji u dresu Portlanda. AFP

V. Dedić

10.1.2019

Noćas je odigrano 10 utakmica NBA lige, a noć su obilježili Entoni Dejvis (Anthony Davis), Džejms Harden (James), Žoel Embid (Joel Embiid) i Kajl Kuzma (Kyle) sa nevjerovatnim individualnim učincima.

Portland trejlblejzersi našeg Jusufa Nurkića rutinski su savladali Njujork nikse i stigli do treće uzastopne pobjede. Nurkić je nastavio sa odličnim igrama, ubacio je 18 poena i uhvatio 8 skokova uz opet odličan šut iz igre 7 od 11.


Najefikasniji kod domaćina bio je Si Džej Makolum (CJ MCcollum) sa 24 poena, a kod gostiju Vendel Karter (Wendell Carter) je postigao 22 poena. Niksi su izgubili 6 od posljednjih 7 utakmica.

Harden je nastavio sa nevjerovatnim partijama, ali ni njegova 42 poena nisu bili dovoljni Hjustonu protiv Milvokija. "Jeleni" su slavili u Teksasu 109-116, uz dabl-dabl Janisa Andetokumba (Giannis Antetokounmpo) 27 poena i 21 skok.

Dejvis je predvodio Nju Orleans do uvjerljive pobjede protiv Klivlenda, ostvario je dabl-dabl, 38 poena i 13 skokova.

Tridesetpet poena Embida nije bilo dovoljno Filadelfiji da stigne do pobjede protiv Vašingtona, kod domaćina Bredli Bil (Bradley Beal) je ubacio 34 poena.

Luka Dončić je nastavio sa sjajnim igrama u dresu Dalasa, Slovenac je ubacio 30 poena, podijelio 5 asistencija i uhvatio 6 skokova u pobjedi svoje ekipe. Dalas je tako prekinuo niz poraza.


Učinak karijere ostvario je Kajl Kuzma u pobjedi Lejkersa protiv Detroita, 113-100. "Jezeraši" još uvijek igraju bez Lebrona Džejmsa (LeBron James), a noćas su stigli do druge uzastopne pobjede. Kuzma je postigao 42 poena, uz odličan procenat šuta iz igre, 66 posto.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.