KOŠARKA

Nikola Jokić: Želim da budem Ol star, ali neću umrijeti ako se to ne dogodi

Pet tripl-dablova u sezoni

Nikola Jokić: Igra sjajno. Arhiv

Blic.rs

13.1.2019

Nikola Jokić igra sjajno. On je najbolji igrač svog Denvera, vodećeg tima Zapadne konferencije, sa prosjekom od 25,8 poena, uz 12,8 skokova i 8,5 asistencija u januaru.

Nikola ne krije da želi da nastupi na Ol star meču, ali nije, kako kaže, opterećen nastupom na prestižnom vikendu NBA lige. NBA analitičari ga čak svrstavaju i u kandidate za MVP-a sezone, ali je u glasanju navijača trenutno sedmi među visokim igračima na Zapadu.


- Ako se ne dogodi neću umrijeti. Ako se dogodi biće super. Želim da budem Ol star jer želim da budem u toj grupi momaka. Ali ne igram ove sezone da bih bio Ol star - rekao je Jokić.

Momak iz Sombora igra sjajno cijele sezone, zabilježio je pet tripl-dablova, pa sada ukupno ima 21 takav meč u karijeri. Isto kao i legendarni Karim Abdul-Džabar (Kareem Abdul Jaabar). Također, i po mnogim drugim statističkim parametrima je na nivou NBA legendi poput Medžika Džonsona (Magic Johnson) ili Oskara Robertsona (Oscar).

- Sačekajmo još nekoliko godina prije poređenja sa tim momcima. Oni su legende, nikad neće biti zaboravljeni u NBA. Sačekajmo još - skromno je rekao centar Nagetsa.

On je prije nekoliko dana oduševio ljubitelje košarke fantastičnim dodavanjem jednom rukom od koša do koša za Džamala Mareja (Jamal Murray) protiv Klipersa, skoro bez gledanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.