KOŠARKA

Harden ubacio 58 poena, Golden Stejt bolji od Nju Orleansa

Aktuelni šampioni nastavili s pobjedama

Harden: Nastavio sa nevjerovatnim igrama. AFP

V.Dedić

17.1.2019

Džejms Harden nastavio je s nevjerovatnim poenterskim učincima. Sinoć je ubacio 58 poena, ali je njegov Hjuston, pokošen povredama, izgubio od Bruklina 142:145 nakon produžetka.

Imali su domaći prednost u četvrtom periodu igre, u koji su ušli sa 9 poena viška, ali gosti nekako uspijevaju doći do produžetka, a onda i pobjede. Hjuston je oborio NBA rekord po broju šutiranih trojki, ukupno su 70 puta šutirali za tri poena.

Bruklin je predvodio Spenser Dinvidi (Spencer Dinwiddie) sa 33 poena i 10 asistencija, a Džo Alen (Joe Allen) je imao dabl-dabl učinak 20 poena i 24 skoka.




Stef Kari (Steph Curry) je u pobjedi Golden Stejta protiv Nju Orleansa ubacio 41 poen, Kevin Durent (Durant) je odigrao odličnu utakmicu i uz 30 poena, imao i 15 skokova.

Obje ekipe su bile raspoložene izvan linije za tri poena pa je tako pao rekord NBA lige po ukupnom broju ubačenih trojki na jednom meču.

Dalas je poražen kod kuće od San Antonija u teksaškom derbiju, a Luka Dončić je opet bio sjajan sa 25 poena i 8 skokova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.