KOŠARKA

Olimpijakos napustio derbi i ostavio tange na klupi: Slavni Amerikanac u čudu

Gosti tražili prisustvo generalnog sekretara FIBA-e

Pitino: Razočaran što utakmica nije završena. Screenshot

Index.hr

14.2.2019

Jedan od najvećih košarkaških derbija na svijetu, onaj između Olimpijakosa  i Panatinaikosa nije mogao proći bez incidenta. 

U polufinalu kupa odigralo se samo jedno poluvrijeme, nakon kojeg su čelnici Olimpijakosa odlučili da neće poslati ekipu na teren u drugom dijelu.

Razna provociranja počela su i prije utakmice. Olimpijakos je zatražio FIBA-inog generalnog sekretara Andreasa Zagklisa da dođe gledati utakmicu jer nisu bili zadovoljni sudijama.

Dodatno je ionako užarenu atmosferu zapalio igrač Olimpijakosa Jorgos Printezis (Georgios), koji je izjavio da klub igračima duguje plaće. Snimak na kojem se čuje kako Printezis govori izašao je u medijima, čiji je vlasnik šef Panatinaikosa Dimitris Janakopulos (Giannakopoulous).

Na početku utakmice sudije su Olimpijakosu sudili tri prekršaja u 28 sekundi, a Panatinaikos je na poluvremenu vodio s visokih 40:25. Nakon toga utakmica nije nastavljena, a Panatinaikosu će se upisati pobjeda od 20:0.

Na poluvremenu na teren je ušao vlasnik Panatinaikosa, Janakopulos i na klupu rivala ostavio crvene ženske tangice.



- Bilo je to nešto već ranije planirano. Izgleda da ne mogu platiti svoje igrače, bacili su peškir i sada kažu da im smetaju sudije. Možda porodica Agelopulos (Aggelopoulos) želi napustiti Olimpijakos i za to okriviti nas i sudije. To je neprihvatljivo. Pobjeđuješ ili gubiš na terenu - rekao je Janakopulos.

Legendarni američki trener na klupi Panatinaikosa Rik Pitino (Rick) iznenadio se raspletom situacije.

- Veoma sam razočaran, ne želim vidjeti da se ovakvo nešto događa. Mi smo gostovali kod Olimpijakosa u Euroligi i isprašili su nam gu***e. Razočarani smo što ova utakmica nije završena. Razumijem ovo rivalstvo, ali ova igra je veća od toga. Imam veliko poštovanje prema igračima Olimpijakosa i treneru. Kao trener koji je 43 godine u ovom poslu, mnogo sam razočaran, ne volim poruku koja se šalje - izjavio je legendarni trener.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.