NBA LIGA

Fantastični Nurkić dominirao u pobjedi Portlanda nad Filadelfijom te proglašen igračem utakmice

28. dabl-dabl u sezoni

Nurkić: Upisao najbolji učinak u karijeri. AFP

Avaz Sport

23.2.2019

Košarkaši Portland trejlblejzersa pobijedili su na gostovanju Filadelfiju rezultatom 130:115.

Filadelfija je bolje otvorila meč, da bi sredinom prve četvrtine Blejzersi preokrenuli rezultat u svoju korist i u drugi period ušli s košem prednosti (27:25). U drugoj četvrtini isti scenario. Filadelfija je imala prednost i od šest poena u nekim trenucima, da bi u finišu ponovo gosti preokrenuli i na odmor otišli s prednošću od tri poena razlike (59:56).

Konačno u trećoj četvrtini Portland je uspio slomiti otpor Seventisiksersa i na kraju ove dionice imao je veliku prednost od 18 poena razlike (100:82). Portland je u posljednjoj četvrtini čuvao stečenu prednost, i na kraju zasluženo slavio pobjedu. 

Jusuf Nurkić je u dresu Portalnda za 24 minute provedene na parketu ubacio 24 poena uz 10 skokova i četiri asistencije.

Iz igre je šutirao 9/13, a sa linije slobodnih bacanja 6/7 te je na kraju utakmice i proglašen najboljim igračem iste.  Ovo je bh. centru bio 28. dabl-dabl u sezoni i to mu je ujedno i najbolji učinak u karijeri.

Osim njega kod Blejzersa su se istakli Dejmijan Lilard (Damian Lillard) s 17 poena, te Sidžej Mekolum (CJ McCollum) i Aminu koji su ubacili 15 poena. Enes Kanter je s klupe dodao 16 poena.

Kod Filadelfije istakao se Ben Simons (Simmons) s čak 29 poena, ali ni to nije bilo dovoljno domaćinima da izbjegnu poraz. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.