ABA LIGA

Prvi poraz Cedevite, meč u Baru obilježio neviđeni haos na kraju

Navijač uletio na parket da se obračuna s gostujućim igračem

Trenutak kada je navijač uletio na parket. Printscreen

A. Ču. / Avaz.ba

2.11.2019

Do petog kola ABA košarkaške regionalne lige samo su dvije ekipe imale maksimalan učinak (Cedevita Olimpija i FMP), a od danas je drugačija situacija.

Ljubljančani su poraženi po prvi put ove sezone u ABA ligi i to od Mornara u Baru rezultatom 77:70.

Poveli su gosti sa čak 10:0, prvih osam poena je postigao Edo Murić, a tek nakon skoro četiri minuta meča domaći stižu do koša i to preko Šehovića.

Ogromnih +15 su imali gosti iz Ljubljane na startu drugog dijela igre, a onda su Uroš Luković i Milko Bjelica održavali svoj tim u igri. Ipak, Pulenove trojke su bile presudne, od -11 su stigli brzo do -5, a nakon trojke Markote iz trećeg pokušaja u jednom napadu, domaći su stigli do izjednačenja. 

Voler je trojkom donio domaćima prednost, a onda Markota je osetio da je namestio ruku i pogodio je novu trojku za četiri poena prednosti. Do kraja meča je prednost domaćih samo rasla, Rejli-Ros i Nidam su uspevali da pogađaju kada je bilo najpotrebnije, dok su na drugoj strani gosti ređali promašene trojke.

Džejkob Pulen je bio najbolji protiv "svojih", postigao je 17 poena, a 13 je imao Nidam. Kod gostiju Miler-Mekintajer 14 poena.

Ipak, ono što je obilježilo ovaj duel, bila je velika frka na kraju meča. Svojevrsni haos.

Nidam je spustio loptu prije kraja utakmice na parket, kada više nije bilo vrmena za bilo šta, uzeo ju je Boatrajt i zakucao, da bi nakon toga navijač uletio na teren i krenuo na Boatrajta.

Spriječen je veliki incident na kraju, ali bi sve moglo skupo koštati Mornar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.