REPREZENTATIVKA BIH

Igra u nevjerovatnoj formi: Još jedna dobra partija Džonkel Džons

Najefikasnija košarkašica Konektikuta u porazu u Indiani (73:67)

Džons: Trenutno prvi skakač i drugi poenter lige. TWITTER

E. Ćosić

4.7.2021

Džonkel Džons (Jonquel Jones) igra u nevjerovantoj formi. Reprezentativka Bosne i Hercegovine je odigrala još jednu dobru partiju za svoj Konektikut, ali njen tim na kraju nije uspio izvojevati pobjedu u Indiani, bilo je 73:67 za domaćina.

Džons je u ovom susretu bila najefikasnija košarkašica kod gostiju sa 16 poena i devet skokova te dvije asistencije. Na drugoj strani Daniele Robinson (Danielle) je dodala tri poena više i ponijela epitet najefikasnijeg pojedinca meča.

U jednoj dosta neizvjesnoj utakmici, prelomni trenutak desio se u 3. dionici susreta kada je Indiana Fever napravila preokret, a mini-serijom došla i do osam poena prednosti, što je bila najveća prednost za jednu ekipu na ovoj utakmici. Džons i društvo su početkom posljednje četvrtine uspjeli doći do poravnanja (55:55), ali to je sve što su mogli napraviti.

Inače, Konektikut je uprkos porazu prvi u Istočnoj konferenciji sa omjerom 12:6, dok je Džons jedna od najboljih igračica lige i druga po broju poena. Naša reprezentativka bilježi 21.2 poena po meču, a vodeći je skakač WNBA sa 10.2 skoka po utakmici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.