KOŠARKA

Igokea susretom protiv PAOK-a počinje nastup u Ligi prvaka

Sezonu otvaraju na domaćem parketu

Igokea je favorit. KK IGOKEA

Piše: A. V.

5.10.2021

Danas u Laktašima startuje košarkaška Liga prvaka, gdje će čast regiona i ove sezone braniti košarkaši Igokee

Poslije historijskog rezultata ostvarenog prošle godine i ove im se, kažu u klubu, nameće obaveza da prikažu najbolje od sebe. 

Sezonu otvaraju na domaćem parketu, a u goste im stiže grčki PAOK. Trener Dragan Bajić svjestan je da u ovom takmičenju nema loših ekipa. Nada se dobrom otvaranju sezone.

- Ono što moram da kažem je da nemamo puno materijala kada je u pitanju igra i sam tim PAOK-a. Ono što imamo pokušat ćemo da iskoristimo da se najbolje spremimo i da možda favoritu u ovoj utakmici odgovorimo na najbolji mogući način - kazao je Bajić.

U ABA ligi Igosi su u prva dva kola ostvarili polovičan učinak, a poraz od FMP-a, u prošlom, teško im pao. Bajić kaže da svu odgovornost preuzima na sebe, a od ekipe traži da već u narednoj utakmici pokažu više želje.

- Protiv PAOK-a sigurno ću tražiti još veću energiju i odgovornost, naročito kada je odbrana u pitanju. Mislim da ovaj tim ima potencijal da igra dobru odbranu i kroz dobru odbranu sigurno ćemo postizati i bolje rezultate - dodao je Bajić.

Utakmica Igokea - PAOK igra se danas u 18 sati i 30 minuta. 

Mozzart Bet status favorita daje Igokei, na čiju pobjedu nudi koeficijent 1.45.

Ostalu ponudu kladionice Mozzart Bet pogledajte ovdje.

U drugom meču grupe u srijedu se sastaju Galatasaraj i Nimburk.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.