DOBRE VIJESTI IZ ZENICE

Spars i Borac će se priključiti Prvenstvu BiH, Igokea oslobođena obaveza

Zaostale utakmice 1. kola Prvenstva BiH, za žene i muškarce, odigrat će se narednih 10 dana

Sarajevski Spars priključuje se Prvenstvu BiH. bhbasket

Fena

19.10.2021

Dobre vijesti stižu danas iz Zenice kada je u pitanju bh. košarka.

Naime, održana je sjednica Upravnog odbora KSBiH, povodom teške situacije u klupskoj košarci  postignut je dogovor u vezi muških i ženskih košarkaških liga.

Takmičenju će se priključiti sarajevski Spars i banjalučki Borac, dok je Igokea oslobođenja obaveza u Prvenstvu BiH zbog igranja FIBA Lige prvaka i ABA lige. 

Osim toga, na sjednici je odlučeno da se zaostale utakmice 1. kola Prvenstva BiH, za žene i muškarce, odigraju u narednih 10 dana.

- Upravni odbor KS BiH, koji je danas zasjedao u Zenici, potvrdio je da je Široki prvak za prošlu sezonu, dok je Igokeu iz Laktaša, banjalučki Borac i sarajevske Sparse vratio u Prvenstvo BiH za sezonu 2021./2022., koje je počelo proteklog vikenda,  potvrdio je na pres-konferenciji nakon održanog sastanka aktuelni predsjednik KSBiH Boris Spasojević, prenosi Fena.

Dogovoreno je da će odigrani mečevi 1. kola Prvenstva BiH za košarkašice i košarkaše, biti registrovani postignutim rezultatima, dok će se neodigrani mečevi odigrati 26. i 27. oktobra.

Borac i Spars, koji su vraćeni u takmičenje, žrijebani su kao par za 1. kolo.

- Narednog se vikenda igra "normalno" 2. kolo, tako da bi do 3. kola liga bila potpuno popunjena.  Mi smo ove odluke donijeli u interesu košarke, da prvenstvo krene. To je bila želja svih klubova, tako da mislim da neće biti problema u nastavku takmičenja, smatra Spasojević.

Kad je u pitanju nastup Igokee, ona će se priključiti u Ligi 6. Kao kompenzaciju KSBiH, zato što ne igra u prvom dijelu, klub iz Laktaša će "platiti iznos u visini tri kotizacije".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.