KOŠARKA

Majamijev korak ka finalu, Boston srušen uprkos povredi Batlera

Čitavo drugo poluvreme odigrali bez prve zvijezde tima, Džimija Batlera

Briljantna partija Bema Adebaja.. Agencije

A. Č. / Nova.rs

22.5.2022

Košarkaši Majami Hita savladali su Boston Seltikse u trećoj utakmici finalne serije Istočne konferencije NBA lige rezultatom 109:103, iako su čitavo drugo poluvreme odigrali bez prve zvijezde tima, Džimija Batlera.

Igrači tima sa Floride kao da su bili ljuti zbog poraza na svom parketu kojim je Boston napravio mali brejk, pa su od samog početka utakmice pokazali da imaju samo jedan cilj – pobjedu.

Prvu četvrtinu okončali su sa 21 poenom viška (39:18), čime su praktično i prelomili utakmicu.


Poen zaostatka

U drugoj dionici ona je išla i do 26 poena viška (46:20), nakon čega je Boston uspeo da se koliko-toliko vrati u meč, pa su sredinom treće dionice prišli na 74:65, a u četvrtoj uspjeli da dođu na samo poen zaostatka (93:92).

No, dalje od toga nisu mogli, Majami je na seriju 12-0 kojom je Boston od 93:80 prišao na samo poen minusa odgovorio sa sedam vezanih poena i odvojio se posljednji put na meču na 100:92, nakon čega su utakmicu lagano priveli kraju.


Briljirao je Bem Adebajo

Briljirao je Bem Adebajo, koji je ubacio 31 poen za pobjednički tim, dok je kod Bostona Džejlen Braun brojao do 40.

Ipak, nije sve tako dobro po Hit, pošto je Džimi Batler doživio povredu koljena u drugoj četvrtini, zbog čega se nije vraćao na parket, a u pitanje je doveden i njegov status za četvrti susret ova dva tima.

Zasad, Majami vodi u seriji 2-1. Naredna utakmica na programu je u noći između ponedjeljka i utorka, a domaćin je ponovo Boston, nakon čega se serija vraća na Floridu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.