IZDALI SAOPĆENJE

Zbog straha od novih huliganskih ispada KK Partizan odlučio: Neće igrati završnicu lige Srbije

Partizan NIS želi poslati poruku kako više ne želi biti dio huliganskih pirova neodgovornih pojedinaca koji navijaju bilo za Partizan ili Crvenu zvezdu, navodi se u saopćenju

KK Partizan izdao saopćenje: Nećemo igrati završnicu Košarkaške lige Srbije. KK PARTIZAN

S. S.

10.6.2022

Košarkaški klub Partizan objavio je da neće igrati završnicu Košarkaške lige Srbije, potvrdivši tako medijska nagađanja.

U saopćenju za javnost Partizan je tu odluku obrazložio događanjima tokom finalne serije playoffa regionalne ABA lige u kojoj je Crvena zvezda pobijedila Partizan rezultatom 3:2.

Partizan je u svom saopćenju za javnost naveo kako brojni incidenti koji su dovodili do prekida utakmica i ugrožavanja sigurnosti igrača i članova stručnog štaba, predstavljaju brukanje srpske i regionalne košarke.

- Partizan NIS želi poslati poruku kako više ne želi biti dio huliganskih pirova neodgovornih pojedinaca koji navijaju bilo za Partizan ili Crvenu zvezdu. Osnovano sumnjamo da bi eventualno novo finale između Partizana NIS i Crvene zvezde MTS bilo još jedan poligon za iživljavanje huligana i slanje još jedne grozne poruke u svijet - naveo je Partizan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.