PRIPREME ZA MUNDOBASKET

Selektor Lojo nakon dva poraza u Marseju: Kada se priključi Džons to će biti totalno druga priča

Nadam se da ćemo u završnoj fazi priprema prije odlaska u Australiju, koje ćemo odraditi na Vlašiću u trajanju 14-15 dana, podići formu na očekivani nivo, rekao je selektor Lojo

Goran Lojo. Arhiva

G. Š. / FENA

22.8.2022

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je prvu fazu priprema za premijerni nastup na Svjetskom prvenstvu u Australiji, koje je na programu od 22. septembra do 1. oktobra.


Fizička sprema

U Marseju su u protekla dva dana bh. košarkašice odigrale dvije pripremne utakmice, po jednu zatvorenog i otvorenog tipa u kojoj su pretrpjele ubjedljive poraze od viceprvaka Evrope, selekcije Francuske. Selektor našeg tima Goran Lojo istakao je da su porazi očekivani, s obzirom na disbalans na centarskim pozicijama i neigranje nekoliko ključnih bh. igračica u tom susretu.

- Bili smo deficitarni na centarskoj poziciji, osjeti se taj visinski debalans između naše ekipe i Francuske. Naravno, fali nam Džonkel Džons (Jonquel Jones - op.a.) koja je naš prvi centar, za razliku od prošle godine nema Marice Gajić, dok je Sara Heljić napustila pripreme zbog povrede i predstojeće operacije prednjih ligamenata. Također, nije igrala ni prvi plejmeker Matea Tavić radi problema s leđima - izjavio je Lojo.

Uz probleme zbog igračkog kadra Lojo dodaje da ekipa još nije dovoljno fizički spremna.


Obrnuti redosljed

- Krenuli smo obrnutim redoslijedom, prvo smo otišli na prijateljske utakmice u Italiji bukvalno bez ijednog odrađenog treninga, zatim smo odigrali još četiri prijateljske utakmice uključujući ove dvije protiv Francuske. Nadam se da ćemo u završnoj fazi priprema prije odlaska u Australiju, koje ćemo odraditi na Vlašiću u trajanju 14-15 dana, podići formu na očekivani nivo, a kada se priključi Džons to će biti totalno druga priča - zaključio je selektor bh. tima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.