REPREZENTACIJA

Kenan Kamenjaš, jedan od heroja protiv Francuske: Danas je lijepo biti igrač BiH

Super se osjećam i lijepo se bilo probuditi nakon velike pobjede

Kamenjaš: Dobro izdanje našeg košarkaša. Agencije

Piše: N. Demirović

29.8.2022

Gotovo je nemoguće izabrati samo jednog heroja reprezentacije Bosne i Hercegovine u utakmici protiv Francuske. Jusuf Nurkić ih je nosio velikim dijelom utakmice, a Džanan Musa je, također, bio izvanredan.

Ali Kenan Kamenjaš je došao do velike igre kada je bilo najvažnije i završio impresivnim ukupnim rezultatom od devet poena, šest skokova, tri asistencije, tri ukradene lopte i dvije blokade, objavila je FIBA pod rubrikom “heroj utakmice”.


Ostavlja srce

Treba li sumnjati u njihovo zapažanje? Nikako. Kenan Kamenjaš je jedan od onih koji će ostaviti srce na terenu i tu niko nikada ne može imati dilemu.

- Super se osjećam i lijepo se bilo probuditi nakon velike pobjede. Kada se sjetimo da smo pobijedili jednu veliku Francusku, onda imamo razloga da budemo ponosni. Danas je lijepo biti igrač BiH - kaže Kamenjaš u razgovoru za „Avaz“.

FIBA ga nije zaobišla u pohvalama, a to svakako nije čest slučaj i svakom igraču godi.

- Sigurno da godi i da mi je to velika čast, u jednoj ovakvoj utakmici dati takav doprinos i da su ljudi to zapazili. Bilo je vrlo teško, igrali smo dva produžetka, ali uspjeli smo. Drago mi je da sam i ja imao udio u pobjedi - naglašava Kamenjaš.


Teški izazovi

Reprezentaciju BiH već u četvrtak očekuje prva utakmica Evropskog prvenstva i duel protiv Mađarske.

- Nakon ove pobjede očekivanja su porasla. Mi smo takav narod. Dobili smo Francusku i sada možemo dobiti koga hoćemo, tako se gleda na stvari. Ipak, moramo biti spremni na teške izazove. Čeka nas najjača grupa, a treba se koncentrirati na prvu utakmicu protiv Mađarske. Trebamo se spustiti na zemlju, ali ne treba niko sumnjati u to da ćemo se fanatično boriti za svaku loptu - najavio je Kamenjaš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.