NA METI BROJNIH KRITIKA

Jasna Sliško u suzama, ogrnuta zastavom BiH: Nikad djevojčicama nisam spominjala Srebrenicu

Nisam ni vidjela, ni zabranila krštenje na utakmicama, kazala je

S. S. / FACE TV

11.9.2022

Jasna Sliško, selektorica ženske košarkaške U14 reprezentacije BiH, u studiju Centralnog dnevnika govorila je optužbama za mobing nad djevojčicama srpske nacionalnosti.

- Rekli su da sam djevojčicama tokom utakmice zabranila da se krste pri ulasku na utakmicu! Laž! Poklanjam se majkama Srebrenice i žrtvama genocida, ali nikad djevojčicama nisam spominjala Srebrenicu, niti sam im puštala filmove o Srebrenici da gledaju! Nisam ni vidjela, ni zabranila krštenje na utakmicama! Djevojčice jesu na treninzima dizale tri prsta - rekla je Sliško.

"Moraju bite okrenute prema zastavi"

Dodala je da su rekli da to nije dobro, da je to nacionalni pozdrav reprezentacije Srbije. 

- Djevojčica će podići tri prsta, jer poštuje Srbiju, tako joj je rečeno da treba, ali dok je u BiH mora poštovati BiH! Kada se intonirala himna, vidjeli smo da su pojedine djevojčice okrenute kontra naše zastave - pojasnila je.

- Upozorila sam da moraju biti okrenute prema zastavama, koja god da je zastava u pitanju kada je himna u pitanju, da moramo staviti ruku na srce! Stojim iza toga da ne može podizati tri prsta dok je pod zastavom BiH i sa mnom na zvaničnom takmičenju - kazala je.

"Nisam nacionalista"

Pod zastavom BiH, ponavljam, ne mogu biti tri prsta, poručila je. 

- Mene su othranili Srbi, družim se s njima, u kući su mi, nisam nacionalista! Oduzimali smo telefone u 22:30, djeca sama predaju telefone, takav je dogovor! Ne želimo da im telefon oduzima pažnju! Poruke im nisam čitala! Majka jedne djevojčice je iznijela gnusne laži o meni! Toj djevojčici je iz kluba „Mladi Krajišnik“ rečeno da opstruira naš rad. Niko od roditelja me nije kontaktirao, samo treneri djece! Na prvom okupljanju sam rekla djeci da nema nikakvih vjerskih obilježja, da se svi između sebe moramo poštovati! U sobama su bile djevojčice iz Banje Luke, Čitluka, Tuzle, tako sam ih smještala - zaključila je Sliško.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.