NBA LIGA

Bruklin slavio protiv Indijane, utakmicu obilježili demonstranti sa porukom za Irvinga

Košarkaš je prije nekoliko dana na društvenim mrežama promovisao film baziran na knjizi "Hebrews to Negroes: Wake Up Black America", zbog čega je izazvao kritike jevrejske zajednice

Demonstranti u prvim redovima sa porukom za Irvinga. AP

E. Ć.

1.11.2022

Košarkaši Bruklin Netsa ostvarili su drugu pobjedu u sezoni nakon što su u svojoj sedmoj utakmici savladali Indijanu rezultatom 116:109.

Netse su do pobjede predvodili Kevin Durent (Durant) i Kajri Irving (Kyrie). Upravo je Irving bio u centru pažnju, jer je u prvim redovima sjedila grupa demonstranata koji su na majicama nosili poruku za sjajnog plejmejkera.

Irving je prije nekoliko dana na društvenim mrežama promovisao film baziran na knjizi "Hebrews to Negroes: Wake Up Black America", zbog čega je izazvao kritike jevrejske zajednice. On je ubrzo obrisao objave na društvenim mrežama.

- Bori se protiv antisemitizma - pisalo je na majicama demonstranata koji su sjedili u prvim redovima.

Inače, Irving je susret završio sa 28 poena, a imao je i po šest skokova i asistencija. Najefikasniji kod Bruklina bio je Durent koji je imao 36 poena, a dodao je devet skokova i sedam asistencija. Kod Indijane najraspoloženiji je bio Kris Duarte (Chris) sa 30 poena.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.