KVALIFIKACIJE ZA SP

Selektor Bećiragić ostao bez još dva igrača: Ovakve situacije izrode uvijek neke nove heroje

Atić je došao povrijeđen i zbog bolova u ruci neće moći da igra. Imali smo problem i s Robersonom, rekao je selektor "Zmajeva"

Adis Bećiragić. KSBiH

Piše: G. Š.

10.11.2022

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra (20 sati - dvorana "Mirza Delibašić") će protiv Mađarske odigrati kvalifikacionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo.



Igrački kadar

- Pored tri igrača za koje smo znali da ne dolaze (Jusuf Nurkić, Džanan Musa i Miralem Halilović - op.a.), Sulejmanović se povrijedio i poslao nam medicinski raport. To nas je potreslo, jer je to pozicija na kojoj imamo nedostataka - rekao je selektor naše košarkaške reprezentacije Adis Bećiragić i dodao:

-  Atić je došao povrijeđen i zbog bolova u ruci neće moći da igra. Imali smo problem i s Robersonom, koji je jutros jobavio pregled. Prvi rezultati su pozitivni i očekujem ga na večerašnjem treningu. On je pod znakom pitanja. 

Bećiragić je istakao da ovakve situacije pozitivno utječu na ostatak tima, samo je pitanje koliki je kapacitet i kvalitet igrača koji će da zamijene Nurkića, Musu, Halilovića, Atića, Sulejmanovića.

- Kvalitet se pokazuje na terenu, a što se tiče motivacije, ona sigurno neće nedostajati. Ovakve situacije izrode uvijek neke nove heroje - rekao je selektor "Zmajeva".

Kada su u putanju Mađari, od ranije znamo da neće biti Hange. 

- Otprilike, to je ista ekipa kao na Eurobasketu. Najbolje igraju zadnjih šest sekundi napada. Hopkins će nam praviti probleme, a tu je i Vojvoda... Ipak, Halilović je stub ove ekipe - duhovno i fizički. Njegov nedostatak mi najviše fali. Kada smo vidjeli da nema naše kičme, jedina šansa nam je ogromna pomoć publike. Kad je bilo najteže uvijek proradi inat kod nas, nadam se da će opet proraditi - zaključio je Bećiragić

Vrabac kapiten

Kapiten "Zmajeva" protiv Mađara bit će Adin Vrabac.

- Čast mi je, tu sam desetak godina i dolazim punim srcem da igram za državu. Okolnosti su takve kakve jesu. Ne bih se puno obazirao na deficit... Dat ćemo maksimum pred punom dvoranom. Mađari imaju svoje kvalitete, ali mi moramo igrati do kraja, da izvućemo pobjedu što je najbitnije - rekao je Vrabac.

Poredak grupe K: 1. Litvanija 15 bodova, 2. Francuska 14, 3. Crna Gora 13, 4. BiH 12, 5. Mađarska 12, 6. Češka 11Na Svjetskom prvenstvu na Filipinima, Japanu i Indoneziji 2023. plasirat će se tri najbolje ekipe iz svake grupe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.