CENTAR DENVER NAGETSA

Komentator u transu zbog poteza Jokića: Tripl-dablom riješio derbi Zapada

Publika u Koloradu je ovaj potez pozdravila aplauzima uz očigledno oduševljenje

Jokić: Odigrao impresivan meč. AP

H. J. I.

21.12.2022

Košarkaši Denver Nagetsa zabilježili su pobjedu u derbiju Zapadne konferencije i savladali lidera ekipu Memfisa rezultatom 105:91. Ponovo je sjajan meč odigrao Nikola Jokić, koji je ovoga puta bio ključan kao asistent, a ponovo je potezima podizao publiku na noge.

Jokić je meč završio sa 13 poena, 13 skokova i 13 asistencija, dok je najefikasniji bio Eron Gordon sa 24 poena, a uz njega se još istakao i Brus Braun sa 16 poena i pet skokova.

Najljepši momenat meča bila je upravo njegova asistencija kada je provukao jedan od svojih pasova. On je dobio loptu na trojci, koju je automatski proslijedio kroz noge na utrčavanje Brusa Brauna, kome je ostao lakši dio posla i zakucavanje.

Publika u Koloradu je ovaj potez pozdravila aplauzima uz očigledno oduševljenje, dok je komentator meča bio u potpunom transu.

U ekipi Memfisa, odličan meč odigrao je Dža Morent, koji je postigao 35 poena uz 10 asistencija.

Domaća ekipa krenula je znatno agresivnije u meč. Odbrana je bila na fenomenalnom nivou i dozvoli su ekipi Memfisa svega 14 poena. S druge strane, na krilima raspoloženog Jokića, koji je dirigovao igrom Nagetsi su ubacili 35 poena i djelovalo je da će ovo biti ozbiljna bruka za Grizlije. Ruku na srce, gosti nisu odustajali. Uspjeli su da smanje razliku na poluvremenu, te na veliki odmor odu sa "samo" 15 poena zaostatka.


Tokom treće četvrtine stvari se nisu mijenjale. Oba tima su igrala dobru košarku, ali je na semaforu i dalje bila dvocifrena razlika za ekipu Majka Melouna. Pokušala je gostujuća ekipa u posljednjem kvartalu da napravi preokret, ali kvalitet i iskustvo su bili na strani Denvera. Sve što je Memfis uspio jeste da razliku u jednom momentu spusti na devet poena. Ubrzo su Nagetsi odgovorili i otišli na konačnih plus 14.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.