SAOPĆENJE

Zvezda do kraja februara ne može registrovati igrače, iz kluba poručili: Izuzetno stroga kazna

Dodali su za izrečena kazna ne odgovara učinjenom prekršaju

KK Crvena zvezda. Facebook

S. S.

4.1.2023

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se saopćenjem povodom odluke Eurolige da mu do marta zabrani registrovanje novih igrača u kojem je istakao da je kazna izuzetno stroga.

Finansijska komisija elitnog takmičenja utvrdila je niz teških kršenja pravila finansijske stabilnosti i fer-pleja kluba sa Malog Kalemegdana, kojem je prethodno početkom decembra izrečena privremena zabrana. Upravo zbog te kazne šampion Srbije još nije u mogućnosti da registruje Fakunda Kampaca, a do 26. kola Eurolige to neće biti moguće ni za ostale igrače koji do 28. februara pojačaju "crveno-bijele".

- KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da je u srijedu klubu dostavljena odluka i kazna od strane takozvanog finansijskog panela EL, po kojoj naš klub nema pravo da registruje nove igrače do 28.02.2023.godine! Uz to klubu je izrečena i novčana kazna u visini od 25 hiljada eura. KK Crvena zvezda Meridianbet smatra da je ova kazna izuzetno stroga i nastavit će u narednim danima svim pravnim i dozvoljenim sredstvima da se bori da "obori" ovu kaznu! O svim daljim detajima klub će svakodnevno obavještavati javnost - stoji u saopćenju Zvezde.

Dodali su za izrečena kazna ne odgovara učinjenom prekršaju.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.