NBA LIGA

I sreća im okrenula leđa: Pogledajte dramatičnu završnicu meča i poraz Portlanda, Nurkić ponovo sjajan

Reprezentativac Bosne i Hercegovine ostvario dabl-dabl učinak

Nurkić: Ubacio 22 poena uz deset skokova. AP

E. Ć.

11.1.2023

Košarkaši Portland Trejl Blejzera produžili su seriju poraza, a ovog puta bolja je bila ekipa Orlanda (119:116). Portlandu nije pomogla ni sjajna partija reprezentativca Bosne i Hercegovine Jusufa Nurkića.

Nurkić je na parketu proveo nešto više od 30 minuta, a ostvario je dabl-dabl učinak sa 22 ubačaja i deset skokova. Imao je i jednu asistenciju, četiri ukradene lopte i dvije blokade. Ubacio je šest od deset pokušaja za dva, pogodio jednu trojku iz četiri pokušaja, a sa linije za slobodna bacanja šutirao je 7/9.


U finišu susreta viđena je prava drama. Portland je imao posljednji napad i tri poena zaostatka na dvadesetak sekundi do kraja. Lilard je odvukao pažnju čuvara na sebe, proslijedio loptu do Nurkića koji "je namjestio" Grantu otvoren šut za tri, ali ovaj nije pogodio iz odlične šanse.

U nastavku akcije i Nurkić je šutirao iz kornera za tri, ali nije bio precizan, da bi Grant sa zvukom sirene još jednom šutirao i promašio.


Inače, Najefikasniji u Portlandu bio je Demijan Lilard (Damian Lillard) sa 30 poena, a zabilježio je i četiri skoka i pet asistencija. U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Franc Vagner (Franz Wagner) sa 29 poena, a pratio ga je Vendel Karter Džunijor (Wendell Carter Jr.) sa 20 ubačaja.


Standings provided by Sofascore

Portland je u seriji od četiri poraza. Prije ovog meča, Nurkić i društvo su izgubili od Minesote (106:113), Indijane (99:108) i Toronta (105:117).

U narednom meču koji se igra u noći sa četvrtka na petak Portland će odmjeriti snage s Klivlendom.

Nurkićeva statistika protiv Orlanda. Sofascore

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.