REZULTAT 115:90

Dalas pobijedio ekipu Majamija: Dončić opet napravio šou

Dončić je postigao je 34 poena, imao 12 skokova i sedam asistencija

Dončić: Priredio novi šou. AP

H. J. I.

21.1.2023

Košarkaši Dalas Maveriksa pobijedili su ekipu Majami Hita rezultatom 115:90. 

Dalas je od početka utakmice igrao bolje, pogotovo u odbrani pa su već nakon prve četvrtine stvorili veliku prednost. Ipak, do odlaska na odmor Majami se donekle vratio pa je prvo poluvrijeme okončano rezultatom 60:51 za Maverikse.

U drugom poluvremenu Dalas je potpuno razbio goste i riješio pitanje pobjednika. Do kraja utakmice su samo održavali veliku prednost za novu važnu pobjedu.

Maverikse je do pobjede vodio sjajni Luka Dončić koji je ostvario novi double-double učinak. Na kraju je postigao je 34 poena, imao 12 skokova i sedam asistencija.

U jednom napadu su ga isprovocirale i sudije koje su mu svirali nošenu loptu, što je Slovenca razljutilo. Ipak, ljutnju je zadržao za sebe i već u narednom napadu zabio je tricu nakon čega je nešto promrmljao i rukama pokazivao znak za nošenu loptu, rugajući se sudijama.

Imao je još nekoliko poteza za pamćenje, a najimpresivniji bio je kada je nakon driblinga kroz noge dodao saigraču Dorianu Fini-Smitu koji je promašio otvorenu tricu.

Pomoć je imao u Dinvidieju koji je postigao 19 poena, dok je Oladipo imao 20 poena u ekipi Majamija.

Dalas je na petom mjestu Zapadne konferencije NBA lige s 25 pobjeda i 22 poraza, dok je Majami na sedmoj poziciji Istoka s istim omjerom 25-22.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.