ABA LIGA

Navijači Zadra uzvikivali Gagiću da je debela svinja, on im uzvratio srednjim prstom

Gagić je inače rođen u Benkovcu u blizini Zadra, a i od ranije je u sukobu s navijačkom skupinom Tornado

Đorđe Gagić. Arena Sport

S. S.

28.1.2023

Košarkaši Zadra u 17. kolu regionalne ABA lige kao domaćini ostvarili su pobjedu nad ekipom Borca iz Čačka rezultatom 85:75. 

Kraj utakmice obilježio je verbalni sukob u kojem su učestvovali navijači Zadra i centar Borca Đorđe Gagić. Gagić je inače rođen u Benkovcu u blizini Zadra, a i od ranije je u sukobu s navijačkom skupinom Tornado.

Gagić je poludio na kraju utakmice, kod rezultata 84:75, te je agresivno krenuo prema sucima dok su ga suigrači i osoblje zadržavali. Brojni mediji pišu da su mu navijači uzvikivali da je "debela svinja", a Gagić im je pri odlasku s terena odgovorio pokazivanjem srednjeg prsta.

Zadrani su odlično odigrali prvo poluvrijeme i do odmora ostvarili 21 poen prednosti, no u nastavku su gosti iz Čačka već pred kraj treće četvrtine stigli na samo sedam razlike (61:54), a početkom četvrte četvrtine i na četiri poena zaostatka (63:59).

Trica Darija Drežnjaka za 74:65 četiri i pol minute prije kraja omogućila je Zadru mirniju završnicu. Luka Božić s 22 i Dario Drežnjak s 19 poena predvodili su Zadar, dok je Gagić s 20 ubačaja bio najefikasniji kod Borca. Ovom pobjedom Zadar je stigao do omjera 9:8, dok je Borac pretposljednji s 4:13.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.