NBA LIGA

Jokić novim "tripl-dablom" bacio Karija i Golden Stejt na koljena

Jokić je završio utakmicu sa 22 poena, 14 skokova i 16 asistencija

Nikola Jokić. AP

H. J. I.

3.2.2023

Ekipa Denvera pobijedila je sinoć Golden Stejt Voriorse rezultatom 134:117.

Nikola Jokić nije bio poenterski najbolji na terenu, postigao je 22 poena, dok je njegov saigrač Džamal Marej postigao 11 više (33), međutim, ono što je Jokić uradio pored toga jeste prava magija.

Nikola Jokić, centar Denvera, završio je utakmicu sa 22 poena, 14 skokova i 16 asistencija, čime je samo dodatno popravio svoj prosjek u NBA ligi, koji je već na "tripl-dablu".

Treba istaći i to da je čitava ekipa Denvera odigrala brilijantnu utakmicu. Kentavijus Koldvel Poup je postigao 18 poena, dok su po 17 imali i Bobi Braun, Majkl Porter Džunio, kao i Vlatko Čančar.

Oni su uspjeli totalno da neutrališu udarne igle Ratnika, Stefa Karija i Džordana Pula, koji su postigli 28, odnosno 22 poena.


Nikola Jokić. Printscreen

Što se tiče same utakmice, već prvo poluvrijeme je pokazalo u kom će pravcu ići utakmica. Ove dvije ekipe su za poluvrijeme ubacile preko 150 poena (80:79 za Denver).

Zbog toga je pravo pitanje bilo - koja ekipa će prva stati u tom košgeterskom zanosu.

Prvi je to uradio Golden Stejt koji je podbacio već u trećoj dionici, postigli su "samo" 22 poena, dok je Denver imao 35.

Posljednjih 12 minuta su protekli u mirnoj igri Denvera, koji je velikom prednošću mogao da se fokusira na odbranu i da na pravi način zaustavi Voriorse što im je i pošlo za rukom.

Golden Stejt je ovim porazom ostao na 9. mjestu u Zapadnoj konferenciji, dok je Denver popravio svoj skor na prvom mjestu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.