KUP RADIVOJA KORAĆA

Zvezda nakon preokreta bolja od Partizana, vječiti derbi obilježio i prekid

Bivšem selektoru Bosne i Hercegovine pristalice Partizana su pogrdno skandirale, nazivajući ga "ustašom"

Nedović poentira. Telegraf.rs

E. Ć.

18.2.2023

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan sa 83:75 i plasirali se u finale Kupa Radivoja Koraća gdje će odmjeriti snage sa Megom.

"Crveno-bijeli" su jurili zaostatak, a na kraju su u uzbudljivom meču koji je bio i prekidan zbog ubacivanja predmeta na parket, uspjeli doći do pobjede.

Partizan je u svoju korist priveo prve dvije četvrtine. Drugu dionicu obilježilo je isključenje Zvezdinog trenera Duška Ivanovića. 

Bivšem selektoru Bosne i Hercegovine pristalice Partizana su pogrdno skandirale, nazivajući ga "ustašom".


"Crno-bijeli" su u jednom trenutku imali i 18 poena prednosti. Partizan je na odmor imao 44:34, ali je Zvezda odigrala sjajnu treću četvrtinu. Zvezda je uspjela okrenuti rezultat, a u posljednju dionicu ušli su sa pola koša prednosti (59:58).

U 33. minuti zabilježen je prekid. Nakon jednog koša Nemanje Nedovića navijači Partizana su bili izrevoltirani njegovom reakcijom pa su na parket ubacivali sve i svašta.


Sudije su odlučile prekinuti meč i povući se u svlačionicu. Nakon nekog vremena susret je nastavljen, a Zvezda je na kraju slavila sa 83:75.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Luka Vildoza (Luca) sa 15 poena, dok su Filip Petrušev i Nemanja Nedović dodali po jedan manje.

Kod Partizana istakao se Džejms Naneli (James Nunnally) sa 19, a Zek Ledej (Zach LeDay) je imao 16 ubačaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.