KAPITEN BIH

Halilović se oglasio nakon kvalifikacija: Pretvarali smo sve apsurde i propratne teškoće u gorivo

Bosna i Hercegovina je porazom protiv Mađarske završila svoje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Miralem Halilović: Pretvarali smo sve apsurde i propratne teškoće u gorivo. FIBA

N. H.

27.2.2023

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Halilović se oglasio nakon završenih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Poručio je da su se reprezentativci borili do kraja, iako su se susretali sa mnogim poteškoćama.

Halilović se također zahvalio istinskim patriotama i navijačima reprezentacije, dok je onim koji nemaju dobre namjere održao lekciju o tome kako se nosi dres sa omiljenim grbom.

- Ponosno, prkosno, uzdignute glave i kroz, vrlo često komplikovane situacije koje su nepoznanica većini evropskih košarkaških reprezentacija, borili smo se do zadnje utakmice, do posljednjeg kola, sagorijevajući zadnje atome snage. Do posljednjeg daha.

Najponosniji sam kapiten jedne generacije koja je svojim specifičnim humorom i sa osmijehom na licu pretvarala sve apsurde i propratne teškoće u "gorivo" na čiji smo pogon složno funkcionisali.

Ponosan sam na konstrukciju tima koji smo stvorili i koji je postao tvrđava van dometa vanjskih "faktora". Dres sa najdražim grbom se oblači bez ikakvih ličnih razloga i bez benefita za karijeru. Motivisani isključivo patriotizmom i ljubavlju prema domovini, bez ikakvih kalkulacija u svaki trening i u svaku utakmicu ulazili smo čistog srca.

Veliko hvala svima koji su nas na bilo koji način podržali kroz ovaj zahtjevni ciklus. Vi ste uvijek bili motiv više. Hvala i onima čije kritike i nisu baš dobronamjerne. I zbog takvih je vrijedilo uživati u pobjedama koje su činile sretnim na stotine hiljada istinskih Bosanaca i Hercegovaca.

Domovina se voli djelima i neupitnom podrškom, za razliku od vječitih nedobronamjernih kritičara, koji vjerovatno nikad i nisu bili naša istinska potpora. Onima koji su prepoznali našu borbu ionako nikad nismo ostali dužni - napisao je Halilović.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je poražena sinoć od selekcije Mađarske rezultatom 87:77. Ovim porazom se naša reprezentacija oprostila od kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Našim košarkašima je bilo potrebno da ostvare pobjedu protiv Mađarske, ali i pobjeda Češke Republike u utakmici sa Crnom Gorom.

Posljednja utakmica naše reprezentacije na kraju nije značila, jer su Crnogorci slavili i tako se plasirali na Svjetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Zajedno sa Crnom Gorom iz naše grupe su se kvalifikovale još Francuska i Litvanija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.