NBA LIGA

Drugi uzastopni poraz Denvera, Jokić nije igrao

Za razliku od meča sa Nju Olreansom u kom nije igrao samo Jokić, Nagetsi su na megdan Sansima izašli bez još trojice startera

Tokom utakmice. AP

A. O.

1.4.2023

Drugi uzastopni poraz Denvera u NBA ligi uslijedio je protiv Finiksa u gostima rezultatom 100:93 i to bez igrača Nikole Jokića.

Za razliku od meča sa Nju Olreansom u kom nije igrao samo Jokić, Nagetsi su na megdan Sansima izašli bez još trojice startera. Pored Srbina, na teren nisu ulazili Džamal Marej, Majkl Porter Džunior i Kentavijus Kaldvel-Poup.

Njih su poenterski zamijenili Aron Gordon, Brus Braun i Redži Džekson, ali Denver samo sa njima trojicom raspoloženim, i bez pomenutih igrača, mogao je da bude samo “topovsko đule“.

Tako je i ličilo da će biti na startu meča. Sem kod 4:3 i 12:12 u prvoj dionici, Denver se poslije ništa nije pitao. Dozvolili su Finiksu da ode na dvocifrenu prednost do kraja prve četvrtine, da bi sredinom druge ona iznosila i +20 (56:36).


Doduše, Nagetsi su se trgli malo u drugom poluvremenu. Dobili su treću dionicu sa +10, zatim su sredinom posljednje stigli na -7 (92:85), kao i na 95:91 pred posljednja tri minuta. Sve je bilo definitivno gotovo na 45 sekundi do kraja, kada je Kris Pol pogodio trojku na asistenciju Kevina Durenta za 100:93.

Pomenuti Durent je bio najefikasniji na meču sa 30 poena, pratio ga je Buker sa 27, dok je Okogi imao 11. Pol je ubacio samo pet, ali je dodao i 13 asistencija.

Gordon je bio najefikasniji igrač Denvera sa 26 poena i devet skokova. Brus Braun je imao 16, Džekson 13, a Kristofer Braun 11.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.