"ZMAJ" U MADRIDU

Musa otkrio zanimljiv detalj: Bio je na korak od potpisa za Olimpijakos

Džanan Musa je dao intervju za oficijelnu stranicu Eurolige uoči pete utakmice plej-ofa

Musa: Bio na korak od Olimpijakosa. Screenshot/Twitter

N. H.

9.5.2023

Džanan Musa, bh. reprezentativac i član madridskog Reala, dao je intervju za oficijelnu stranicu Eurolige uoči pete utakmice plej-ofa koja je na rasporedu sutra s Partizanom.

Musa se ove sezone iskristalisao u jednog od najbitnijih košarkaša madridskog Reala. On bilježi 15,1 poen, 3,1 skok i 2,6 asistencija u dresu Kraljeva.

Na korak do Olimpijakosa

Prvu utakmicu u najelitnijem klupskom takmičenju u evropskoj košarci odigrao je sa 16 godina u dresu, tada zagrebačke, Cedevite protiv Olimpijakosa.

- Čuvao sam Spanulisa i bilo je nevjerovatno. Zaista je nevjerovatan osjećaj biti na istom terenu i čuvati ga, a sada mi je sjajno što sam opet u Euroligi. Tada mi je rekao da nastavim raditi vrijedno jer sam godinu prije toga mogao otići u Olimpijakos. Bio sam na probi i samo me je potpis dijelio od dresa Olimpijakosa - rekao je Musa.

Zahvalnost za iskustvo

Nakon debitantske sezone u Euroligi, Musa je izabran na draftu u NBA ligi i otišao je igrati za Bruklin netse. Poslije nekoliko sezona vratio se u turski Anadolu Efes.

- Bilo mi je teško u NBA ligi zbog fizikalija i svega, ali ja sam pobjednik u životu. Ko god da mi je protivnik dat ću sve od sebe. Sada imam 23 godine, a osjećam se da imam 32, toliko iskustva imam. I zahvalan sam na tome. Da budem iskren, nikada nisam izgubio samopouzdanje. Takav sam, vjerujem u sebe, jer mnogo radim van sezone. Uzmem samo sedmicu, dvije odmora da posjetim porodicu i onda radim dva-tri mjeseca. Kada toliko radiš, moraš vjerovati u sebe - dodao je.

Kraljevski osjećaj

Nakon nešto slabije sezone u Efesu, preporodio se u španskom Rio Breoganu. Igrajući za njih, dobio je laskavo priznanje za najkorisnijeg igrača sezone (MVP), što mu je donijelo i napredak u karijeri i potpis za Real.

- Zaista je specijalno doći ovdje i boriti se za titule. Kada obučete ovaj dres, osjećate se posebno, jer svi znaju za Real. Kada sam bio dijete, znao sam za Real, znao sam koliko je ogroman klub. Kraljevski! Zato sam sretan na prilici da nosim ovaj dres i nadam se da ću ga nositi mnogo, mnogo godina. Mnogo je drugačija sada moja uloga nego u Cedeviti ili Efesu i sretan sam što sam toliko važan - poručio je Musa.

Zanimljivo je da Musa tokom cijelog intervjua nije spomenuo sutrašnju utakmicu, niti Partizan. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.