DAO I SAVJET MLADIMA

Bivši bh. reprezentativac osuo paljbu po bekovima Partizana: Nazvao ih glavnim krivcima za poraz

Feliks Kojadinović je dao zanimljiv osvrt na sinoćnju utakmicu Real Madrida i Partizana u okviru Eurolige

Kojadinović: Pronašao krivce za poraz Partizana. Screenshot

N. H.

11.5.2023

Bivši bh. košarkaš Feliks Kojadinović dao je zanimljiv osvrt na sinoćnju utakmicu madridskog Reala i Partizana.

Real je upisao pobjedu, treću u nizu i tako preokrenuo ovu seriju, rezultatom 98:94 i osigurao plasman na Final Four. Kojadinović smatra kako su bekovi Partizana direktni krivci za poraz, a razlog je njihova nonšalantna odbrana.

- Real kao Real i svi španski klubovi u bilo kojem sportu, polufinalu /finalu evropskog takmičenja. Prljavo, namazano, do granice da ih mrziš. Konstantno kukanje na sudije, gestikulacija na svaki faul, korištenje medija za spinove, provokacije i to je tako 20+ godina. Na kraju Final Four.

Ali ostaje mi apsolutno gorak ukus od odbrane bekova Partizana u zadnjih 12 minuta. Nikad, kao bivšem igraču, mi to neće biti jasno da dva igrača od 36+ godina, (Rodriguez i Llull) šetaju reketom, šutiraju slobodni sa metar prostora od odbrane i na to još Rudy Fernandez skače u napadu - napisao je Kojadinović, a onda u nastavku objasnio šta mu je najteže palo.

- Da se razumijemo, čuvao sam lično igrače - imenom Spanoulis, Macijauskas, Jasikevičius i kidao parket da ih zaustavim. To je individualna odgovornost svakog beka Partizana. Tu ne pomaže Željko Obradović, Bog otac - ili imaš srce, volju, želju ili nemaš. Ujedi ga za nogu, vrat, pokaži srce, izađi napolje krvavih koljena, dresa, ne mogu da te dobiju - dodao je.

Kojadinović je u nastavku poslao poruku i mladim košarkašima koji sanjaju o tome da igraju velike utakmice.

- Ovo pišem emotivno, košarkaški, ne kao navijač Partizana. Pišem da neko od mladih koji dolaze u košarku i sanjaju da budu nekad tu blizu vrha, pročitaju ovo i shvate šta je bitno, šta je srce, šta je ponos. Nije to trojka sa 9 metara Puntera. To je odbrana. Ona osvaja titule. Od šuta živiš i umireš kad stane!!! Ovo vam piše neko ko je na početku karijere bio šuter, skorer, ubijeđen da je to sve što dobija utakmice - napisao je Kojadinovič i za kraj dodao:

- Partizan je napravio rezultat snova ove godine. Tim je dosegao maksimum. Sve čestitke klubu, trenerima i igračima na tom. I ono što je još važnije, kao klub pokazali su dostojanstvo i u porazu - zaključio je svoje izlaganje na Facebooku nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.