NA FINAL FOURU

Musa će biti glavna uzdanica Reala: Već je jednom pokorio Kaunas, još pamti doček od 50.000 ljudi

Nema sumnje da će dobiti spektakularan doček i u Madridu ukoliko donese 11. titulu evropskog prvaka

Džanan Musa. Twitter

11.5.2023

Košarkaši Real Madrida su pobijedili Partizan (98:94) nakon spektakularnog preokreta u petoj, odlučujućoj utakmici i plasirali se na Final Four koji se ove godine održava u Kaunasu.

"Kraljeve" je do velikog trijumfa predvodio reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa, koji je sa 20 poena bio najefikasniji pojedinac u bijelom dresu.

Kako je odmicala četvrtfinalna serija Musa je bio sve bolji. U prve dvije utakmice se utopio u sivilo svoje ekipe, a onda je dobio i užasan doček beogradske publike koja mu je uputila gnusne uvrede. 

Međutim, podizao je svoju igru kako je serija išla, a kada je bilo najpotrebnije bio je najbolji. Real je pobjedom protiv Partizana izborio plasman u Kaunas. 

U Litvaniji će najtrofejniji evropski klub (10) tražiti novu titulu, a glavna uzdanica "Kraljeva" će biti Džanan Musa koji zna kako pokoriti Kaunas.

Već jednom mu je to pošlo za rukom. Bilo je to 2015. kada je predvodio kadetsku reprezentaciju do zlata i titule evropskog prvaka.

Biščanin je briljirao na tom prvenstvu, u prosjeku je ubacio 23,3 poena, a proglašen je i MVP-jem turnira. U Kaunasu je zapravo Musa najavio veliku karijeru.

Veliku radost su tada donijeli mladi bh. košarkaši. Musu i društvo je u Sarajevu dočekalo čak 50.000 ljudi koji su došli pozdraviti evropske prvake.

Nema sumnje da će Musa dobiti spektakularan doček i u Madridu ukoliko donese 11. titulu evropskog prvaka.

Sa dočeka zlatnih kadeta u Sarajevu. Avaz

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.