NAKON POBJEDE REALA

Musa je nahvalio Partizan, a sada je reagovao i Panter

Moraju biti ponosni na sezonu. Ni mi se nismo nadali da će biti ovoliko teško protiv njih, rekao je Musa

Kevin Panter i Džanan Musa. Twitter

E. Ć.

13.5.2023

Real Madrid našeg Džanana Muse plasirao se na Final Four Eurolige nakon što je u petoj, odlučujućoj utakmici savladao Partizan (98:94).

Najefikasniji igrač Reala bio je bh. reprezentativac koji je utakmicu završio sa 20 poena, šest skokova i četiri asistencije. 

Iako je u Beogradu doživio gnusne uvrede, Musa je dao gospodsku izjavu nakon meča i zaista sjajne četvrtfinalne serije.

- Partizan je nevjerovatan. Moraju biti ponosni na sezonu. Ni mi se nismo nadali da će biti ovoliko teško protiv njih. Znali smo da neće biti lako, ali smo mislili da ćemo lakše proći - rekao je, između ostalog, Musa.

Na njegovu izjavu je reagovao Kevin Panter (Punter), zvijezda Partizana koja je zbog haosa u drugoj utakmici propustila treći i četvrti meč u kojima se Real vratio u život.

- Nevjerovatna serija, da. Ali budimo iskreni ovdje - napisao je Panter, aludirajući na to šta bi bilo da nije bilo tučnjave u Madridu zbog koje je on dobio suspenziju na dvije, a Matijas Lesor (Mathias Lessort) na jednu utakmicu.

Podsjetimo, na 1:40 do kraja utakmice Serhio Ljulj (Sergio Llull) je nesportski udario Pantera, koji je ušao u klinč sa njim. Potom su se uključili i ostali igrači, a sukob je obilježio hrvački zahvat Geršona Jabuselea (Guerschon Yabusele) nad Danteom Egzumom (Exum).

Jabusele je zbog tog poteza dobio suspenziju na pet utakmica. Panter je osim sukoba sa Ljuljom udario i Džanana Musu koji je pokušavao smiriti situaciju.

Lesor je bh. reprezentativca povukao s leđa, te je zbog toga bio suspendovan.

Inače, Real će za finale Eurolige igrati protiv Barcelone. Drugi polufinalni par čine Monako i Olimpijakos.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.