ZAIGRALA ZA SVOJ FINIKS

Proslavljena američka košarkašica, koja je robijala u Rusiji, ponovo na parketu

Grejner je promijenila imidž i ošišala svoju karakteristično dugu kosu

Britni Griner. AP

E. Ć.

14.5.2023

Proslavljena američka košarkašica Britni Grejner (Brittney Griner) ponovo je zaigrala u WNBA ligi nakon što je robijala u Rusiji deset mjeseci.

Grejner je promijenila imidž i ošišala svoju karakteristično dugu kosu. Dres svog Finiks Merkurija obukla je prvi put još od oktobra 2021. godine.

Ovo je bila pripremna utakmica uoči nove WNBA sezone, a Finiks je izgubio od Los Anđeles Sparska sa 90:71. Grajner je ubacila deset poena uz tri skoka.

Podsjetimo, Grejner je godinama igrala u Rusiji tokom pauze u WNBA, a uhapšena je u februaru 2022. godine na aerodromu u blizini Moskve kada su u njenom koferu pronađeni patroni sa uljem kanabisa za elektronske cigarete.

Grajner je tvrdila da je slučajno spakovala ulje kanabisa - koje je u Rusiji zabranjeno, ali bezuspješno. Početkom avgusta je osuđena na devet godina zatvora. Prošlog mjeseca je poslana u kaznenu koloniju.

Britni Grajner je jedna od najboljih košarkašica u najjačoj ženskoj košarkaškoj ligi na svijetu - WNBA u kojoj nastupa u dresu Feniks Merkjurija.

Dok je pauza u SAD igrala je u Rusiji, nastupala je za UGMK Jekaterinburg od 2014. godine, a igrala je i u Evroligi. Ovako nešto radila je i Džonkel Džons (Jonquel Jones), bivša reprezentativka Bosne i Hercegovine koja je sa Griner bila saigračica u ruskom klubu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.