ZANIMLJIVA INTERAKCIJA

Musa bio predstavnik Reala na konferenciji za medije: Luka Dončić mu postavio pitanje i zaželio sreću

Bh. reprezentativac imao je čast da predstavlja Real prije početka Final Foura u Kaunasu, a tu mu se obratila i slovenska zvijezda

Dončić i Musa. Screenshot/Twitter

N. H.

18.5.2023

Final Four Eurolige počinje sutra u Kaunasu, a u nedjelju će biti poznato ime novog šampiona Evrope.

Musa predstavnik

Prvo će se u 17 sati sastati Olimpijakos i Monako u prvom, odnosno Real Madrid i Barcelona u drugom polufinalu.

Uoči početka završnog turnira Eurolige obraćali su se treneri i igrači svih četiriju ekipa. Real Madrid predstavljao je naš Džanan Musa.

Zanimljiva interakcija

Jedno od pitanja putem videolinka Musi je postavio i Luka Dončić. Dončić je nastupao za Real s velikim uspjehom, a sada je član Dalas Maveriksa i jedna je od svjetskih zvijezda ovog sporta. 

- Momci, bili ste nevjerovatni. Vjerujete li da vam mentalitet koji ste pokazali u plej-ofu može pomoći na Final Fouru? - upitao je Dončić i poželio sreću Musi i njegovim saigračima.

- Ovo je moj prvi Final Four, pa je samim tim i poseban. Što se tiče pitanja, vjerujem da je naša ekipa u dobroj poziciji. Imamo odličan momentum, a kako je Luka rekao, pokušat ćemo ga prenijeti na Final Four. Neće nam biti lako, ali igramo utakmicu po utakmicu i vidjet ćemo šta će biti na kraju - poručio je Musa.

Ukoliko se desi da Real pobijedi Barcelonu u polufinalnom okršaju, oni će nastupati u finalu koje se igra u nedjelju u 19 sati. U slučaju poraza, oni će igrati susret za treće mjesto, koji je na rasporedu također u nedjelju, ali u 16 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.