ZVIJEZDA REALA

Musa o duelima s Partizanom: Svi žalimo za onim što je bilo

Ove individualne nagrade, ja sam rekao ranije, ja bih ih zamijenio za titulu u nedjelju i to je ono na čemu ja imam fokus, rekao je Musa

Džanan Musa. Screenshot / Sport Klub

E. Ć.

18.5.2023

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i zvijezda madridskog Reala Džanan Musa govorio je o duelima s Partizanom, te Final Fouru koji očekuje njega i saigrače.

"Kraljevi" su se na Final Four plasirali preko Partizana (3:2), a sjajnu seriju obilježio je haos u 2. utakmici u Madridu.

Dueli s Partizanom

- Mislim što se tiče nas, mi bismo voljeli da smo dobili na neki drugi način, da je prošlo sve u nekom sportskom nekom smislu. Ali eto šta je tu je, mislim da svi žalimo za onim što je bilo.

Što se tiče nas, mi sad jesmo u dobrom naletu. Imamo dobar nivo igranja i pokušavamo sada da se pokažemo u što boljem svjetlu na Final Fouru i da probamo da pobijedimo dvije utakmice koje će nam donijeti titulu - rekao je Musa za Sport Klub.

Protivnik Reala u polufinalu Eurolige bit će Barcelona.

- Final Four i te utakmice su uvijek jako posebne, ali mi ulazimo sa istim planom – ono što nas je krasilo čitave sezone da pokušamo uraditi i na ovoj utakmici, da ostanemo u „gejm plenu“ - istakao je Musa.

Lider kraljevskog kluba

Džanan je ljetos stigao u Real, ali se za kratko vrijeme isprofilisao u jednog od lidera ekipe.

- Jako je dobar osjećaj, ja sam zahvalan što sam dobio priliku pokazati svoje vještine na ovakvom nivou i što mi Real ovoliko vjeruje. I ove individualne nagrade, ja sam rekao ranije, ja bih ih zamijenio za titulu u nedjelju i to je ono na čemu ja imam fokus. Ovo individualno je lijepo, ali ono što je bitno je timski uspjeh i ja se nadam da ćemo osvojiti titulu u nedjelju - poručio je Musa za Sport Klub.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.