NBA

"Ratnike" napustio kreator dinastije: Smatra da više ne može pomoći

Bob Majers je jedan od najzaslužnijih za četiri šampionska prstena NBA lige koje je Golden Stejt osvojio u proteklih 12 godina

Majers: Kreator dinastije Voriorsa. Screenshot/Twitter

N. H.

31.5.2023

Doskorašnji generalni menadžer i predsjednik košarkaških operacija Golden Stejt Voriorsa Bob Majers (Myers) napustio je ovu poziciju nakon 12 godina.

On je izjavio da napušta poziciju jer se ne osjeća sposobnim da doprinese franšizi u adekvatnoj mjeri.

U 12 godina koliko je proveo u Voriorsim, dva puta je bio izabran za najboljeg izvršnog šefa nekog NBA tima, a od njegovog dolaska su četiri puta bili prvaci NBA lige.

- Ovo je teško, ispunjen sam emocijama. Posao generalnog menadžera traži potpunu posvećenost i ogromno zalaganje – 1000 posto. Ukoliko niste u stanju da se na taj nači obavežete, ne trebate ga ni obavljati. Upravo zato odlazim – rekao je Majers i dodao:

- Smatram da nije ispravno baviti se nečim ukoliko ne možete pružiti svoj maksimum, to je neophodno za poduhvat poput našeg u prethodnih 12 godina. Moj odlazak nema veze sa novcem. Zaradio sam mnogo, a imao sam i bogatu ponudu da nastavim sa radom – dodao je Majers. 

Majers se 2011. godine priključio Voriorsima kao pomoćnik generalnog menadžera, a godinu dana kasnije je promovisan na glavnu poziciju. Imao je presudnu ulogu u sastavljanju dinastije kroz odabir igrača na draftu, trejdove i potpisivanje slobodnih igrača.

Majersov rad jedan je od razloga uzleta Golden Stejta ka vrhu, pošto je franšiza iz Kalifornije četiri puta osvajala prsten u periodu od osam godina. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.