NOGOMET

Coutinho svoje nezadovoljstvo izražava bojkotom treninga Liverpoola

Avaz.ba

8.8.2017

Afera Philippea Coutinha i njegovog eventualnog prelaska iz Liverpoola u Barcelonu još uvijek traje. Barcelona daje sve od sebe da dovede Coutinha kada je prošle sedmice potvrđeno da je Neymar napustio katalonski klub i prešao u PSG. 

Barcelona je od ovog transfera zaradila nevjerovatnih 222 miliona eura i očekuje se da većina ovog novca bude uložena u nova pojačanja. Glavna želja Barcelone je igrač Liverpoola Coutinho, ali problem pravi engleski klub koji ne želi da ga pusti da ide iako je to njegova želja. 

Barcini zastupnici su danas doputovali u Liverpool kako bi pokušali što prije da završi ovaj transfer i navodno veoma je blizu da se ovaj dogovor desi. Coutinho je u nekoliko navrata poručio čelnicima kluba da želi da ide u Barcelonu, s tim je upoznat i Jurgen Klopp. 

Kako pišu engleski mediji Coutinho je preduzeo još veće mjere, te da je počeo da bojkotuje rad na treningu Liverpoola. 

- Coutinho veoma malo radi na treningu. Jasno je da je ovo njegov bojkot i nezadovoljsto što ga Liverpool ne pušta da ide u Barcelonu. Sezona se bliži, ali njegovo nezadovoljstvo je sve veće - kazao je izvor blizak Liverpoolu za engleske medije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.