NOGOMET

Bulend Biščević za Avaz.ba prognozira utakmice Lige prvaka: Neka Lukaku još večeras postigne gol i da ga stane na Grbavici

Biščević u društvu Bahe Topalbečirevića

Piše: A. SOKOLOVIĆ

27.9.2017

Ljubitelji nogometa i večeras (20.45 sati) će uživati u kvalitetnim susretima Lige prvaka. Na rasporedu su susreti drugog kola u grupama A,B,C i D .

Najzanimljiviji meč odigrat će Paris Sen Žermen i Bajern Minchen, a zanimljivo bi trebalo biti i u Madridu, gdje Atletiko dočekuje londonski Čelzi. 

Edin Džeko je s Romom položio ispit protiv Karabaga u Azerbejdžanu (2:1), na čijem je golu bio bh. golman Ibrahim Šehić. Dijamant je postigao prvi gol u novoj sezoni Lige prvaka.

Drugi naš reprezentativac, Miralem Pjanić, u dresu Juventusa dočekuje grčkog prvaka Olimpijakos, a Barcelona gostuje Sportingu iz Lisabona.

Lukaku prije Grbavice u Moskvi

Romelu Lukaku, kojeg će ljubitelji nogometa u BiH moži vidjeti 7. oktobra na Grbavici u meču između BiH i Belgije, s Mančester junajtedom traži bodove na gostovanju moskovskom CSKA.

Posljednja dva susreta igraju Anderleht dočekuje Seltik, a Bazel traži tri boda protiv Benfike. 

Prognozu rezultat za portal Avaz.ba dao je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Željezničara Bulend Biščević.

Evo kako je on prognozirao:

ANDERLEHT – SELTIK prognoza tip 1 

Belgijanci igraju kući dobro, Seltik je također dobra ekipa, ali prednost domaćeg terena u ovakvim utakmica je od velike važnosti. Zbog toga prognoziram pobjedu Anderlehta.  

ATLETIKO MADRID – ČELZI prognoza tip X2

Čelzi pratim u zadnje vrijeme i bez obzira na kvalitet domaćina, očekujem najmanje remi Engleza. Atletiko je u lošoj seriji, a Čelzi ima dobrog menadžera, i vjerujem da Antonio Konte (Conte) može posložiti tim da se ne izgubi večeras utakmica.

BAZEL – BENFIKA prognoza do 3 gola  

Ne očekujem mnogo golova. Inače, teška utakmica za prognozu, tvrda do zadnje minute. Ne vjerujem da će na ovom utakmici biti više od tri gola .

CSKA – MANČESTER JUNAJTED prognoza tip 2

Ja bih odigrao ovdje na Engleze i to bih odigrao čistu pobjedu bez obzira na kvalitet domaćina. Romelu Lukaku je u formi, njegova serija golova će trajati sve do Grbavice. Tako se svi nadamo...

JUVENTUS – OLIMPIJAKOS prognoza pobjeda s hendikepom  

Pjanić je odličan, a i njegov Juventus, i pored toga što su na startu protiv Barcelone doživjeli poraz. Italijani su ekipe, Olimpijakos samo "slijepi putnik" u ovoj teškoj grupi. Tipujem pobjedu "Stare dame" i to sa hendikepom. 

PSG – BAJERN prognoza X2 

Francuzi imaju rejting, svake godine u Evropi daleko doguraju, ali na kraju u ovakvim važnim utakmicama Nijemci uvijek pobijede. Bajern je mašina.   

SPORTING – BARCA prognoza tip 2

Ovo će biti igra mačke i miša. Poslije Želje i Hajduka, treći moj kluba je Barcelona.  Sve osim ubjedljive pobjede gostiju bilo bi veliko iznenađenje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.