NOGOMET

Baždarević za Avaz.ba pojasnio zašto je pozvao Salihovića za meč sa Belgijom

Piše: A. SOKOLOVIĆ

27.9.2017

Sejad Salihović ponovo u nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Kada smo u nedjelju razgovarali sa selektorom Mehmedom Baždarevićem, dok je u Sošou čekao voz za Njemačku i kada smo ga upitali za naša saznanja da priprema povratak jednog Zmaja koji je ljubimac navijača i da je to Salihović, Meša nije opovrgao našu informaciju, a danas nam je priznao:

- Kada smo se čuli u nedjelju, nakon razgovora i one priče o Salihoviću, kazao sam sebi da idem još jednom pogledati Sejada. Prije toga sam ga gledao 75 minuta i djelovao mi je odlično, ali je presudila ta nedjeljna utakmica protiv Bajera iz Leverkuzena gdje je odigrao odličnih 45 minuta.

Meša je za Avaz.ba danas dao dodatno pojašnjenje: 

 

- Za poziv Salihoviću, osim ove dvije utakmice koje sam gledao, dovoljna je činjenica da se Salihović vratio na teren nakon teškog perioda u Kini. Pokazao je svoje moralne kvalitete. Nije rekao a mogao je "neka ide sve crnom đavolu“, već je došao u veliku ligu. Možda i najkvaliteteniju u Evropi. Izdržao je sve te momente, a kada sam ga gledao dva puta izgledao mi je fizički veoma jak. Sejad je jedan kompletan igrač, ali mene je oduševio i ranije kao čovjek. Salihović može doprinijeti atmosferiu ovoj važnoj utakmici, nametnuti se jednim dobrim radom, i sigurno da može igrati na više pozicija. Znam njegove kvalitete, pozvali smo ga protiv Velsa i tada je odigrao izuzetno dobro utakmicu i izborili smo baraž.  



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.