NOGOMET

Sejad Salihović o šansama protiv Belgije: Sve je u našim rukama!

Avaz.ba

4.10.2017

Nakon skoro dvije godine Sejad Salihović se ponovo našao na spisku najboljih bh. rerezentativaca. 

Iskusni veznjak je govorio o ekipi, emocijama i očekivanjima.

Uvijek sam govorio da nisam završio priču sa reprezentacijom i drago mi je što sam tu. U fudbalu je normalno da se mijenjaju igrači, jedni odlaze, drugi dolaze, ali ovdje još uvijek ima onih sa kojima sam igrao. Nije velika razlika u pristupu i atmosferi u odnosu na period kad sam bio standardan - rekao je Sejo. 

Salihović očekuje tešku utakmicu, ali naglašava da je sve u našim rukama.

- Znamo da će to biti teška utakmica. Zadnja nam je šansa da budemo drugi i dobro je što sve opet zavisi od nas samih. U fudbalu je sve moguće, svaka utakmica je važna, i svako svakoga može pobijediti. Igramo kući, što je naša prednost. Trebamo izaći na teren, boriti se i uz podršku navijača, vjerujem da možemo izboriti rezultat koji nam odgovara - dodao je igrač HSV-a.

Podrška sa tribina je jako važna, što potvrđuje i Salihović.

- Dobro znamo kakve navijače imamo. Uvijek su uz nas i mislim da mi kao ekipa moramo da se „bacamo na glavu“ na terenu, a oni će to znati najbolje nagraditi. Šansa je tu i moramo je iskoristiti - rekao je.

Sejad Salihović je već igrao na Grbavici i prenosi svoja iskustva.

- Nekoliko puta sam igrao na Grbavici i mogu reći da će atmosfera biti super i za nas i za navijače. Dobro sam se osjećao i dobro je da, osim Zenice imamo još neki stadion gdje možemo igrati. Ovo je, mislim, bila dobra odluka - zaključio je veznjak bh. reprezentacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.