NOGOMET

Sampaoli: Dibala i Mesi previše slični, ne mogu zajedno

Avaz.ba

5.10.2017

Nogometna reprezentacije Argentine u noći sa četvrtka na petak dočekuje Peru u pretposljednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Taj meč bi mogao dati mnoge odgovore, jer Argentinci zauzimaju peto mjesto, koje vodi u dodatne kvalifikacije za SP. Nakon Perua, Argentinu još očekuje gostovanje u Ekvadoru. S dvije pobjede bili bi sigurno među četiri ekipe koje će direktno na Mundijal.

Uprkos tome, selektor Argentine Horhe Sampaoli (Jorge) smatra Lionel Mesi (Messi) i Paulo Dibala (Dybala), najbolji igrači tima, ne mogu igrati zajedno i da za jednog od njih neće biti mjesta među prvih 11.

- Nemamo vremena da ih sada uigravamo, trebamo nešto konkretno - poručio je Sampaoli.

Napadač Juventusa Dibala sjajno je krenuo u sezonu s 12 golova u svim takmičenjima, ali čini se da za njega nema mjesta u prvoj postavi nacionalnog tima.

- Dibala je rekao da je sretan što igra s Mesijem, ali da još nije pronašao pravu poziciju. Leo se treba na terenu kretati kao što to čini za klub. Izmisliti poziciju za njega bilo bi suludo. Njegova pozicija je u protivničkom šesnaestercu, a na meni je da mu to omogućim - zaključio je Sampaoli, prenosi 'Goal'.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.