NOGOMET

Frank Lampard napravio listu od pet najboljih igrača s kojima je igrao

Piše: S.Me.

18.10.2017

Frank Lampard je uživao u sjajnoj karijeri koja ga je odvela od Vest Hema do Njujorka preko Čelzija i Mančester sitija. 

Čovjek sa 177 golova u Premier ligi, tri naslova, četiri FA kupa, dva Liga kupa, Ligu prvaka i Evropa ligu je osvajao na svoje, gdje je imao sreće da igra uz neke od najboljih svijetskih talenata.

Lampard je također zabilježio 106 nastupa za Englesku, jer je bio dio takozvane „zlatne generacije“ za Tri lava.

On je nastupao u doba Dejvida Bekama (David Beckhama), Majkla Ovena (Michaela Owena), Vejna Runija (Waynea Rooneya) i drugih, ali 39-godišnjak se želio usredotočiti na domaću scenu kada je sastavio listu od pet najboljih igrača s kojima je igrao.


Džon Teri i Didier Drogba 

- Prije svega, oni su veliki nogometaši, ali oni su također pobjednici i to je ono što ih razlikuje od većine igrača - govori Lampard.

- U velikim mečevima, kada je najvažnije, na te ljude se moglo računati, a oni su bez premca prva dva s kojima sam igrao iz tog razloga - ističe.


Eden Azar

- Nema granica koliko daleko može ići. Azar je prirodno najnadareniji igrač sa kojim sam igrao i na njegov dan je nezaustavljiv - govori Lampard

- Rekao je da želi biti tamo gore s najboljim igračima na svijetu i on ima talenta za to. Samo treba dodati konzistenciju i golove Mesija (Messi) i Ronalda da bude razmatran u toj klasi - dodaje.


Đanfranko Zola 

- On znači mnogo navijačima Čelzija. Od svih inozemnih igrača koji su došli u klub na početku nove ere ako želite da tako kažem, Zola je jedan od onih kojeg su navijači najviše voljeli od bilo kojeg drugog igrača - napominje Lampard.

- Bio je fantastičan i izvan terena. Veliki prijatelj i fantastičan nogometaš - potcrtava Lampard.


Sergio Aguero 

- Nisam dugo bio u Mančester sitiju, ali odmah se moglo vidjeti da je ovaj igrač svjetske klase. Golove koje je postizao na treningu svaki dan bili su zastrašujući i on je to prenio i na teren. Samo trebate pogledati njegov rekord otkad je došao u klub, kako bi ocijenili o kakvoj se vrsti kvaliteta igrača radi i zaista je bilo predivno igrati s njim - zaključuje Frank Lampard.

Lampard je slijedio stope svoga oca tako što je započeo karijeru u Vest Hemu, prije nego što je 2001. godine prešao za 11 miliona funti u Čelzi.

Proveo je 13 nezaboravnih godina na Stemford Bridžu (Stamford Bridgeu), na kojem je postizao golove i donosio trofeje.

Nakon što je odlučio nastaviti svoj put u 2014., Lampard ulazi u sezonu sa Mančester sitijem prije nego što krene u MLS, kako bi spustio zavjesu na karijeru u Sjedinjenim Američkim Državama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.