NOGOMET

Otkriven iznos koji će Tevez platiti za svaki kilogram viška

Avaz.ba

30.11.2017

Nakon gotovo jednomjesečne pauze, nogometaši Šangaj Šenhua (Shangahi Shenhu), među kojima je i najplaćeniji nogometaš svijeta Karlos Tevez (Carlos Tevez), vraćaju se treninzima. 

Trenerski tim kineskog kluba upozorio je igrače kako se na pripreme moraju vratiti u odličnom fizičkom stanju, a ako to ne naprave, očekuju ih novčane sankcije. Šangaj je u 2017. godini osvojio Kup te je osigurao nastup u azijskoj Ligi prvaka, a klub je svojim igračima dopustio da se njihova masa u odnosu na kraj sezone, poveća za maksimalno dva kilograma. Ukoliko igrač "zaradi" više od dva kilograma, za svaki kilogram viška će platiti 11.500 eura

Klub je također odredio poseban plan prehrane te svaki igrač mora konzumirati najmanje pet različitih vrsta voća i povrća. Ova bi odluka mogla najviše pogoditi njihovu glavnu zvijezdu Teveza, kojeg je glavni trener Vu Jingjui (Wu Jingui) nekoliko puta opominjao za prekomjernu težinu.

Također, klub zahtijeva od Argentinca da što prije donese odluku o svojoj budućnosti kako bi na vrijeme mogli posložitit planove:

"Karlos će odlučiti hoće li ostati ili će otići. Sve dok ne donese konačnu odluku, neodlučnost će direktno utjecati na njegove izvedbe. Istina je da smo imali ponude za njega, ali Šangaj ga neće prodati klubu u kojem on ne želi igrati. Svjesni smo da je nemoguće zadržati igrača kojeg srce nosi u drugi klub (Boca Juniors). Mi želimo da on ostane i da igra dobro, ali zadnju riječ će imati on sam."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.