NOGOMET

Trenutak genijalnosti u El Klasiku: Dan kada je 80.000 navijača Reala aplaudiralo Ronaldinju

Avaz.ba

22.12.2017

Kako se bliži El Klasiko tako se mnogi podsjećaju događaja iz prošlosti iz duela Reala i Barcelone. Bit će to 236. derbi između dva najveća španska kluba, pred više od 80.000 gledalaca na Santjago Bernabeu, a meč počinje od 13 sati u subotu. 

Navijači Barce nadaju se pobjedi, koja bi ih približila osvajanju titule, a Real bi i definitivno ispao iz trke. Posebno slatka bila bi im pobjeda kao sa neponovljivog El Klasika 2005. godine, kada je briljirao Ronaldinjo!

Postigao je dva fenomenalna gola, skoro pa preslikana, zbog kojih su čak i navijači Reala ustali i aplaudirali mu. Poslije vodećeg gola Etoa, na scenu je došao Ronaldinjo.

Brazilski mađioničar je prihvatio loptu na polovini terena duž aut-linije, a onda krenuo u nezadrživi slalom. Prvo je ponizio Ramosa, aktuelnog kapitena Reala, zatim je krenuo ka golu, gde je stradao Elgera (Helguera) i potom rutinski savladao Kasiljasa.

Nešto kasnije, gotovo identičan gol viđen je u njegovoj režiji, i ponovo je žrtva bio Serhio Ramos, i ponovo je Kasiljas samo nemoćno odmahivao glavom.

Taj magičan momenat ostat će upamćen u historiji fudbala kao jedini u kome je Santjago Bernabeu aplaudirao igraču Barcelone, dok je on ponižavao njihov tim na terenu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.