NOGOMET

EMMAUS i FK Željezničar potpisali su Memorandum o saradnji

Avaz.ba

29.12.2017

Domaća nevladina humanitarna organizacija MFS – EMMAUS i Fudbalski klub Željezničar potpisali su Memorandum o saradnji, a koja će biti realizirana kroz projekte kao što su Reprezentacija beskućnika Bosne i Hercegovine u malom nogometu, Internatski smještaj za djecu ruralnog područja Srebrenice, Međunarodni omladinski radni kamp „Srebrenica, put ka novoj Evropi“, te projektima za mlade i drugim humanitarnim akcijama.

Memorandum su potpisali direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak i direktor MFS-EMMAUS-a Hamzalija Okanović. 

- Iskazujemo veliku zahvalnost rukovodstvu FK Željezničar što je u okviru svog istaknutog humanog djelovanja i društveno odgovornog poslovanja odlučilo podržati projekte MFS-EMMAUS-a. Raduje nas što ćemo kao svog sportskog ambasadora imati jedan renomirani sportski kolektiv kao što je FK Željezničar uz nadu da je ovo samo početak jedne dugoročne saradnje - izjavio je Okanović.

Na ovaj način krug sportskih saveza, klubova i pojedinaca u kojem su od ranije NSBiH, FK Sarajevo, te reprezentativac Muhamed Bešić s kojima MFS-EMMAUS već sarađuje na projektima usmjerenim ka mladima, proširen je potpisivanjem Memoranduma o saradnji sa jednim od najvećih sportskih kolektiva u BiH.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.