NOGOMET

San pretvoren u pakao: Hrvatski reprezentativac odlazi u Kinu?

Avaz Sport

27.3.2018

Nikola Kalinić sam je prošlog ljeta od Fiorentine zatražio transfer u Milan, a prije toga odbio je puno unosnije ponude iz Kine kako bi ostvario san i zaigrao za velikana sa San Sira.

U samo pola godine njegov san je postao noćna mora. Ispao je iz momčadi Milana, navijači mu ne daju podršku, ono što je dosad odigrao bilo je uglavnom jako loše i sve je izglednija opcija da će se slavni klub i on razići u sljedećem prijelaznom roku.

Vjeruje se da će Milan pokušati dovesti Andreu Belotija (Belotti) iz Torina za 100 miliona eura, a to bi bio jasan signal Kaliniću da za njega više nema mjesta u timu.

„Corriere dello Sport“ tvrdi da bi 30-godišnji Kalinić mogao karijeru nastaviti u Kini. Ranije je odbijao ponude Kineza jer je vjerovao da može igrati u velikanu poput Milana. Međutim, sada je situacija drugačija, a Tianđin se ponovno raspituje za njega.

Ranije je taj kineski klub nudio Fiorentini 45 miliona eura za Kalinića, a njemu čak 12 miliona eura. Time bi postao najplaćeniji hrvatski nogometaš u povijesti.

U Milanu je dosad Kalinić odigrao 30 utakmica i postigao samo četiri pogotka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.