NOGOMET

Erbez i "Zmajići" presretni: Pokazali smo karakter protiv Danske i došli do velike pobjede

Avaz.ba

5.5.2018

Selektor kadetske reprezentacije BiH Zoran Erbez i igrači nisu krili oduševljenje zbog pobjede nad Danskom rezultatom 3:2 u prvom kolu Evropskog prvenstva u Engleskoj. 

Erbez je posebno zadovoljan načinom na koji se ekipa vratila iz rezultatskog zaostatka.

"Čestitam igračima na pobjedi. Uspjeli smo da se vratimo nakon loše igre u prvom poluvremenu i pokažemo karakter. U drugom dijelu smo bili bolji, ali u jednom trenutku smo imali pad koncentracije i desio se penal za protivnika. Dva puta smo se vratili iz negativnog rezultata i na kraju pobijedili. Sve zasluge idu ovim sjajnim igračima. Moramo ostati na zemlji i pripremiti se što bolje za naredne utakmice. Znali smo da je ekipa Danske kvalitetna, bili su bolji na početku, ali u drugom poluvremenu mi smo adekvatno odgovorili, izašli visoko na njihovu zadnju liniju i tu je bio ključ pobjede", rekao je Erbez.

"Vjerovao sam u naš tim i kad smo bili u zaostatku. Pokazali smo karakter u nastavku i došli do velike pobjede. Presretni smo zbog ovog rezultata", kratko je rekao dvostruki strijelac Malik Memišević.

"Sretan sam zbog pobjede i pogotka. Čestitam svojim saigračima na odličnoj igri. Bilo je napeto gledati prvo poluvrijeme, borili smo se. Drago mi je što sam ušao u igru i bio dio ovog trijumfa. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu", kaže Nemanja Nikolić, koji je postigao pobjedonosni gol protiv Danske.

Odličnim odbranama u prvom poluvremenu golman Luka Kačavenda je ostavio naš tim u igri.

"Čestitam kompletnom stručnom štabu i saigračima na pobjedi. Na sjajnom otvaranju Evropskog prvenstva. U prvom poluvremenu nismo igrali dobro i Danska je bila bolja u tih 40 minuta. Međutim, imali smo aktivan rezultat i u drugom poluvremenu smo pokazali karakter koji krasi ovu generaciju još od prvog kruga kvalifikacija", rekao je Kačavenda.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.