NOGOMET

Erbez o teškom porazu od Belgije: Taktički smo loše odigrali

Avaz.ba

9.5.2018

Kadetska reprezentacija BiH jučer je visoko poražena od Belgije rezultatom 4:0 u okviru drugog kola Evropskog prvenstva koje se održava u Engleskoj.

Selektor Zoran Erbez je kazao da je to bila loša utakmica naših mladića.

- Loše smo odigrali utakmicu. Znali smo da Belgija ima kvalitetnu, čvrstu i kompaktnu ekipu, što su danas i pokazali. Taktički smo loše odrađivali stvari, naročito kad bismo osvajali loptu. Belgija je bila bolja, čestitamo im. Nije još sve izgubljeno, radit ćemo u naredna dva dana sa ekipom da se adekvatno pripremimo za meč sa Republikom Irskom. Još vjerujemo da imamo kvalitet da prođemo u četvrtfinale - rekao je.

Erbez o selekciji Irske kaže:

- Gledali smo njihove utakmice. Prema naprijed su agresivniji nego Belgijanci, ali bez obzira na to vjerujem da ćemo se mi tu pitati. Zavisno od toga kako se mi postavimo i u defanzivnom i ofanzivnom dijelu, ako odradimo sve kako treba, vjerujem da nećemo imati problema.

Meč sa Belgijom je prokomentirao i reprezentativac Andrej Đokanović:

- Primili smo jeftine golove i morali smo bolje odigrati. Imamo još jednu šansu protiv Irske da sve ovo ispravimo i plasiramo se u naredni krug. Oni su, također, čvrsta i brza ekipa, ali nadamo se dobrom rezultatu nakon današnje loše utakmice.

U drugom susretu grupe Republika Irska je danas sa 1:0 pobijedila Dansku.

Na tabeli nakon dva kola prvo mjesto zauzima Belgija sa 6 bodova, dok Republika Irska te Bosna i Hercegovina imaju po 3. Posljednja je Danska bez bodova.

Za plasman u četvrtfinale Eura selekciji BiH je neophodna pobjeda protiv Republike Irske.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.