EKSKLUZIVNO

Pjanić za "Dnevni avaz": Ovu titulu pamtit ću po Bufonu

„Skudeto“ u rukama „Zmaja“

Piše: N. CVIKO

22.5.2018

Juventus je sezonu završio kako i priliči takvom klubu, veličanstveno. Novi „Skudeto“ bio je osiguran i prije subotnjeg meča posljednjeg kola Serije A protiv Verone, slavlje je bilo spremno i čekao se samo kraj meča za erupciju u Torinu.  

Korak dalje

Fantastičnoj atmosferi na stadionu svakako je doprinijela i pobjeda 2:1 u koju je Miralem Pjanić ugradio euro gol. Novom majstorijom 28-godišnji Pijanist je samo potvrdio veliki uspjeh i vjerovatno najbolju klupsku sezonu u karijeri.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je u sedmu uzastopnu titulu prvaka Italije, a svoju drugu, ugradio 31 odigranu utakmicu, pet pogodaka i bezbroj lijepih poteza kojima je oduševljavao navijače „Stare dame“.

 Pjanić: Iza Bufona ostat će praznina


Odbrana dvostruke titule je donijela mnogo radosti Torinezima, ali je oproštaj velikog golmana Đanluiđija Bufona (Gianluigi Buffon) od dresa najdražeg kluba unijela dodatne emocije.

- Zasluženo smo osvojili duplu krunu i zaista je lijep osjećaj slaviti s navijačima. Oni su nam bili podrška kada smo pobjeđivali, dizali su nas kada smo gubili i sada zasluženo s njima možemo slaviti - kaže Pjanić za „Dnevni avaz“.

U kakvom se okruženju nalazi naš fudbaler najbolje govori podatak da Juventus slavi čak 34. titulu prvaka svoje zemlje, što ga uz 13 osvojenih kupova Italije čini jednim od najuspješnijih klubova svijeta.

- Ostaje žal što u Ligi prvaka nismo napravili više, ali nadam se da ćemo naredne sezone biti bolji i otići korak dalje - kaže Pjanić.

Veliki Điđi

Ove godine ozbiljno je prijetio Napoli, dugo je bio na prvom mjestu, ali je finiš pripao Pjaniću i saigračima koji su sakupili nedostižnih 95 bodova, pobijedivši čak 30 utakmica.

- Ova titula će mi ostati u posebnom sjećanju jer se u subotu od naše porodice oprostio veliki Điđi Bufon (Gianluigi Gigi Buffon). Zaista mi je bila privilegija što sam dijelio svlačionicu s njim. Njegovim odlaskom ostat će velika praznina - rekao je Pjanić.

Izašao s Edinom

Nakon utakmice s Veronom na „Allianz Areni“ upriličena je ceremonija proslave titule, a svaki igrač je posebno izlazio na travnjak.

Pjanić je odlučio u jednom trenutku zaobići špalir i izaći na teren skupa sa svojim sinom Edinom.

Hvala, prijatelju

Juventus je jučer na ulicama Torina proslavio svoj sedmi uzastopni „Skudeto“. Šampionsku paradu kroz prepune ulice Torina Pjanić je snimao i dijelio sa svojim fanovima putem društvenih mreža. 


 Pjanić i Bufon: Zajednički snimak na Instagramu


I navijači u Bosni i Hercegovini su dobili pozdrave od zvijezda „Stare dame“, a posebno od Argentinca Gonzala Iguana (Higuain).

Pjanić se i na Instagramu pozdravio s Bufonom objavom njihove zajedničke fotografije uz poruku: „Hvala za sve, prijatelju moj!“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.